Ostalo

Poljski tovornjak hudo preobremenjen

Pomurski policisti se predvsem na pomurski avtocesti A5 srečujejo z mnogimi bolj ali manj verjetnimi primeri, skratka z marsičem. Tako so v minulih dneh obravnavali Poljaka, ki je vozil hudo preobremenjeno tovorno vozilo.
Pomurski policisti vedno znova obravnavajo številne kršitve voznikov tovornih vozil. Tudi naslednji primer spada v to kategorijo, daje pa nam med drugim vedeti tudi, da se mnogi požvižgajo na skorajda vsa bolj ali manj pomembna pravila cestnega prometa. Eno hujših kršitev so tako obravnavali pomurski policisti na pomurski avtocesti A5, ko je Poljak vozil hudo preobremenjeno tovorno vozilo.

Policisti Postaje prometne policije Murska Sobota so v soboto 14.4.2018 opravljali nadzor preobremenjenosti vozil na avtocesti A5. Pri kontroli oziroma tehtanju tovornega vozila, poljskih registrskih številk je bilo ugotovljeno, da je bilo vozilo preobremenjeno, saj je bila osna obremenitev po navodilih proizvajalca prekoračena za 61,8 %, največja dovoljena masa vozila po navodilih proizvajalca pa kar za 100,5%. Vozilo, katerega je vozil poljski državljan, je bilo izločeno iz prometa.

Preobremenjenost je velika težava

Preobremenjena vozila pomenijo grožnjo varnosti v cestnem prometu. Taka vozila se lahko zaradi preobremenitve med vožnjo poškodujejo, kar bi lahko privedlo do prometne nesreče ter posledično zastoja na cestah. Preobremenjenost vozila vpliva tudi na stabilnost, vedenje med vožnjo, zaviranje in zavorno pot. Takšna vozila tudi vplivajo na hitrejše uničevanje cest, kar posredno vodi k poslabšanju varnosti v cestnem prometu.

FOTO: PU Murska Sobota