Ostalo

Policisti obravnavali dva voznika, ki sta kršila cestno-prometne predpise

Na pomurski avtocesti so možje v modrem predvčerajšnjim ustavili tujca, v Murski Soboti pa je voznik pod vplivom alkohola trčil v drugi avtomobil ter s kraja odpeljal.
Predvčerajšnjim okrog 14. ure je bil na avtocesti za izvoz Turnišče zaustavljen državljan Romunije, ki je vozil vzvratno in brez vinjete. Vozniku je bila izrečena globa.

Malo po 18. uri pa je v Murski Soboti voznik osebnega avtomobila v križišču, ko je na semaforju gorela rdeča luč zapeljal vzvratno in pri tem z zadnjim delom vozila trčil v prednji del druga vozila. Po trčenju se je neznani voznik odpeljal s kraja prometne nesreče. Policisti so voznika izsedili, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,27 mg/l v litru izdihanega zraka. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in podan bo obdolžilni predlog.

“Zakon o pravilih cestnega prometa v 43. členu določa, da je vzvratna vožnja prepovedana, kadar bi voznik s tako vožnjo lahko ogrozil drugega udeleženca cestnega prometa ali premoženje, zlasti pa na nepreglednem ali zoženem delu ceste, na delu ceste, kjer je prepovedana ustavitev, na prehodu ceste čez železniško progo, v predoru, galeriji ali na mostu, ob zmanjšani vidljivosti ali pri prehajanju z neprednostne na prednostno cesto. Zato s takim nevarnim in neodgovornim ravnanjem nikar ne ogrožajte sebe in ostalih v prometu,” so zapisali pri PU Murska Sobota.