Sveže

Murska Sobota: Policista ženski rešila življenje

Včerajšnji popoldan so nam iz PU Murska Sobota postregli z zgodbo s srečnim koncem, za katero sta zaslužna policista policijske postaje Gornji Petrovci. Omenjena sta se namreč ob pravem času znašla na pravem mestu.
Patrulja PP Gornji Petrovci je bila konec meseca januarja v večernem času poslana v pomoč patruljam na območje PP Murska Sobota, kjer je prišlo do kršitve javnega reda in miru. Policista sta ob vračanju na območje PP G. Petrovci opazila, da na parkirnem prostoru pokopališča v bližini Murske Sobote še vedno stoji vozilo s prižganimi lučmi, katerega sta že videla ob vožnji na intervencijo.

Policista sta se ustavila in opravila kontrolo. Ugotovila sta, da na voznikovem sedežu vozila negibno leži ženska, ki se na pozive ni odzivala. Ker sta iz okoliščin videnega takoj sklepala, da je ženska v življenjski nevarnosti, sta zaprosila za nujno medicinsko pomoč. Ko so reševalci dvignili žensko iz vozila, je bilo v vozilu najdeno poslovilno pismo in vrečka z večjo količino tablet.

Zaradi pravočasnega posredovanja sta policista uspela preprečiti samomor 36-letnice. PU Murska Sobota sicer omenjenih dveh policistov ni predstavila, čeprav bi si taka dejanja to zaslužila, saj prispevajo k ugledu policije. Pomurski policisti se sicer vsako leto vsaj dvakrat srečajo s primeri, ko njihova prisotnost reši življenje.