Ostalo

Podjetje Minta d.o.o. bo vodil Milan Varga

Na direktorski stolček leta 2015 ustanovljenega podjetja Minta d.o.o., katerega ustanoviteljica je Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost, bi 1.9.2023 moral sesti Teodor Varga, pa se to ni zgodilo. Na minuli 2. izredni seji sveta Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti so člani zaupanje podali Milanu Vargi.
Minta, Podjetje za svetovanje, izobraževanje, turizem, kmetijstvo in gospodarstvo d.o.o., katerega ustanoviteljica je Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost (PMSNS), krovna organizacija prekmurskih Madžarov, bi 1.9.2023 morala dobiti novega direktorja. Direktorico Barbaro Matjašec bi takrat moral zamenjati Teodor Varga iz Dobrovnika, sicer zaposlen na Dvojezični srednji šoli v Lendavi, a se to ni zgodilo.

Varga je ob tem odstopil tudi kot podpredsednik te krovne manjšinske organizacije in ostaja zgolj član v svetu. Kot sta za naš medij pred časom dejala tako Varga kot predsednik PMSNS Dušan Orban, sta se njune poti razšle, saj sta bila vsak na svojem bregu in imela različno predstavo o vodenju prekmurskih Madžarov.

Podjetje Minta d.o.o. bo vodil Milan Varga

Člani sveta PMSNS so na minuli 2. izredni seji te krovne organizacije pomurskih Madžarov Milana Vargo soglasno potrdili za novega direktorja omenjenega podjetja. Varga vodenje po podpisu pogodbe prevzema za obdobje štirih let in kot je dejal, želi s svojimi dolgoletnimi izkušnjami prispevati k dobrobiti madžarske skupnosti v pokrajini ob Muri. Je pa na omenjeni izredni seji med drugim tekla tudi debata o preoblikovanju podjetja v nekakšno razvojno agencijo, s čimer bi se lahko prijavljali na evropske razpise, o čemer smo na našem spletnem mediju sicer že poročali.

Podjetje Minta d.o.o. bo sicer upravljalo z novimi dijaškimi nastanitvami v Dolgi vasi ter tudi z judovskim kulturnim centrom v Murski Soboti.