Ostalo

Podjetje Elektro Maribor podelilo priznanja ter denarne nagrade tudi najboljšim dijakom iz Pomurja

Elektro Maribor je tudi letos že enajsto leto zapored podelil nagrade za odlične dosežke v izobraževanju najboljšim dijakom srednjih elektro šol na svojem oskrbnem območju. Znani so torej letošnji najboljši dijaki Srednje poklicne in tehniške šole (SPTŠ) Murska Sobota elektro smeri.
Elektro Maribor ter Srednja poklicna in tehniška šola (SPTŠ) Murska Sobota sta tudi v šolskem letu 2021/2022 podelili nagrade za inovativnost na strokovnem področju in odlične dosežke v izobraževanju trem najboljšim dijakom SPTŠ, elektro smeri, in sicer Benjaminu Rajneru, Aljažu Sercu ter Patriku Lisjaku. Priznanja so dijakom podelili ravnatelji treh srednjih šol, in sicer: Irena Srša, ravnateljica Srednje Elektro in računalniške šole Maribor, Rajko Fajt, ravnatelj Šolskega centra Ptuj, Rajko Palatin, predstavnik Srednje poklicne in tehniške šole v Murski Soboti ter Tatjana Vogrinec Burgar, Silvo Ropoša in Uroš Kolarič, predstavniki družbe Elektro Maribor d.d..

Najboljši dijak je prejel zlati znak odličnosti in nagrado v višini 300 EUR, drugouvrščeni srebrni znak odličnosti in nagrado v višini 200 EUR, tretjeuvrščeni pa bronasti znak in nagrado v višini 100 EUR.

Benjamin Rajner

Benjamin je bil odličen dijak v vseh štirih letih izobraževanja na SPTŠ Murska Sobota v programu elektrotehnik. V tem šolskem letu je dosegel izjemen uspeh na državnem tekmovanju elektro šol v Mariboru, kjer je v kategoriji elektrotehnik postal državni podprvak v znanju avtomatizacije hidropostaje. Udeleževal se je tudi tekmovanj iz matematike, bil je član šolske ekipe na tekmovanju iz energetike “Mladi genialci”, v tekmovanju “Poliglot” iz angleščine pa je osvojil bronasto priznanje. Še posebno je izkazoval svojo nadarjenost in delavnost pri praktičnem pouku elektrotehnike, kjer je poleg številnih izdelkov za zaključni izdelek izdelal svojo robotsko roko.  Benjamin je bil zelo aktiven tudi v oddelčni skupnosti, zaradi svoje nesebične pomoči pa še posebej cenjen med svojimi sošolci.

Aljaž Serec

Aljaž je v šolskem letu 2021/2022 zaključil izobraževanje v programu elektrikar. Vsa tri leta izobraževanja je zaključil z odličnim uspehom. Bil je vzoren dijak, motiviran za delo na vseh področjih. Skozi celo izobraževanje je bil vodja oddelčne skupnosti, se udeleževal sestankov dijaške skupnosti, kot pravi vodja pa je k sodelovanju pri pouku in ostalih dejavnostih spodbujal tudi sošolce. Letos se je udeležil tekmovanja iz matematike, kjer je prejel bronasto priznanje. Aljaž je lep uspeh dosegel tudi na državnem tekmovanju elektro šol v Mariboru v kategoriji elektrikar, kjer je osvojil odlično 4. mesto v znanju ožičenja krmilne električne omarice.

Patrik Lisjak

Patrik je bil odličen dijak v vseh štirih letih izobraževanja na SPTŠ Murska Sobota v programu elektrotehnik. Tekmoval je na tekmovanjih iz matematike, bil je član šolske ekipe na tekmovanju iz energetike “Mladi genialci”, na Cankarjevih tekmovanjih pa je osvojil tri bronasta priznanja in eno srebrno priznanje. V teh štirih letih izobraževanja je izjemen pečat pustil v šolski glasbeni skupini, s katero je nastopal na vseh proslavah in dogodkih naše šole. Svoje veselje do glasbe in pridobljeno znanje elektrotehnike je združil v zaključnem izdelku, ko je izdelal svoj lasten ojačevalec.