Ostalo

Podjetja pomagajo regijski bolnišnici

Regijska bolnišnica, ki je med drugim tudi covid bolnišnica, je deležna pomoči nekaterih podjetij. Dobrodelna so tokrat bila tri podjetja in sicer Lek veterina, Radenska in McDonalds. Vodstvo Splošne bolnišnice Murska Sobota sporoča, da so veseli vsake pomoči.
“V Splošni bolnišnici Murska Sobota smo veseli vsake pomoči, saj je namenjena našim bolnikom in zaposlenim, ki skrbijo zanje. Prav slednji, zlasti še tisti, ki so v boju s koronavirusno boleznijo 19 izjemno obremenjeni, so se razveselili pomoči podjetij Lek Veterina iz Lipovcev, Radenske in McDonaldsa,” so sporočili iz murskosoboške bolnišnice.

Lek Veterina je bolnišnici podarila 1000 litrov 80-odstotnega etanola v vrednosti 4.000 evrov, Radenska je oddelku za covid podarila vodo, McDonalds pa hrano za zaposlene na oddelku za covid, ki se v tem času zaradi zaščitnih oblek ne morejo običajno prehranjevati. Pri delu in preoblačenju morajo strogo upoštevati vse predpisane ukrepe, da lahko varno in strokovno opravljajo delo z bolniki s covidom.

Letos so podjetja in podjetniki naši bolnišnici sicer že podarili 163 tisoč evrov. “Vsem – tudi posameznikom, ki prispevajo – se zahvaljujemo za pomemben prispevek pri zdravstveni oskrbi prebivalcev in cenimo solidarnost v našem skupnem boju proti koronavirusni bolezni 19,” so zapisali. Na včerajšnji dan so imeli v bolnišnici 14 pacientov v t. i. sivi coni, 110 v rdeči, od slednjih je 13 bolnikov na intenzivnem zdravljenju.

Splošna bolnišnica Murska Sobota je sicer od sredine septembra bolnišnica 2. reda, tako da morajo imeti zagotovljenih 15 postelj za akutne in negovalne paciente s potrjeno okužbo novega koronavirusa (SARS-Cov-2), imeti pa morajo zagotovljenih tudi 5 postelj v enoti za intenzivno terapijo za tiste paciente s potrjeno okužbo novega koronavirusa, ki potrebujejo intenzivno zdravljenje.