Sveže

Podeljena je bila pomurska raziskovalna nagrada za leto 2023

Pomurska izobraževalna fundacija – PIF je že dvaindvajseto leto zapored podelila nagrade za najboljše pomursko magistrsko delo s področja naravoslovja in tehnike, magistrsko delo s področja družboslovja in humanistike in najboljšo doktorsko disertacijo.
V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota so slavnostno podelili pomurske raziskovalne nagrade, ki jih že 21. leto podeljuje Pomurska izobraževalna fundacija. Nagrajenci prejmejo plaketo in denarno nagrado v višini 600 evrov za nagradi pod zaporednima številkama 1 in 2, 800 evrov za najboljše delo aplikativnega značaja ter 1000 evrov za najboljšo doktorsko disertacijo. Naloge je ocenjevala strokovna komisija, sestavljena iz pomurskih akademikov, in sicer članov Pomurske akademske znanstvene unije.

Nagrade prejmejo tisti, ki so se ob koncu študija najbolj odlikovali, poleg materialne vrednosti pa pomeni nagrada tudi moralno spodbudo in prejemnikom prinaša ugled tako v domači regiji kot širše. Ob materialni vrednosti nagrada pomeni tudi veliko moralno spodbudo. Za dosego tega je seveda zelo pomemben izbor nagrajencev, zato je ta naloga že tradicionalno zaupana pomurskim akademikom, članom Pomurske akademsko znanstvene unije ‒ PAZU.

Dobitnice Pomurske raziskovalne nagrade za leto 2023:

  • Nagrado za najboljše delo s področja naravoslovja in tehnike je prejela:
    Polona KOVAČIČ
  • Nagrado akademika Antona Vratuše za najboljše magistrsko delo s področja družboslovja in humanistike sta prejeli:
    Martina LEBAR in Špela KOVAČIČ.
  • Nagrado za najboljšo doktorsko disertacijo je prejela:
    dr. Monika SOBOČAN.