Ostalo

Pod lendavskimi griči jutri spopad v minulem krogu ranjenih levov

Prihajajočo soboto se prvenstvo v drugi državni ligi vrača v Lendavo. V goste pod lendavske griče tokrat prihaja ekipa iz Sežane, ki se iz Lendave ne namerava vrniti praznih rok. Prav enako seveda razmišlja domača Nafta 1903, ki bo morebitno novo zmago na domačem terenu bržkone branila z vsemi sredstvi. Lendavčani bodo še zadnje srečanje odigrali brez kaznovanega Dina Cvrtile.
Nafta 1903 bo 13. krog druge državne lige odigrala na domačem terenu. V Lendavo prihaja ekipa iz Sežane, ki je prav tako kot Nafta 1903 ostala brez treh točk. Ljubitelji okroglega usnja v Lendavi bodo tako že jutri priča boju v minulem krogu ranjenih levov, srečanje pa bo zanimivo še toliko bolj, saj je cilj obeh ekip zmaga. To seveda lahko doseže le ena ekipa, nekoliko več prednosti pa bodo tokrat imeli Lendavčani. Spomnimo: Nafta 1903 se je praznih rok vrnila z gostovanja v Dobu, Tabor pa je remiziral z Dravo in prvič v letošnji sezoni ostal brez domače zmage.

Kraševci so v obračunu z Dravo vodili že z 2:0 in 3:2, a moštvo Andreja Razdrha ni uspelo zadržati rezultatske prednosti. Drava je kot prva ekipa v letošnjem prvenstvu Sežano zapuščala neporažena, sežansko zasedbo pa so pred pomembnih gostovanjem zdesetkali še kartoni. Sežanci so v dvoboju s Ptujčani izgubili pordečela Klemna Nemaniča in Jurija Požrla, dodaten udarec za zadnjo vrsto Tabora pa je tudi četrti rumeni karton Antonia Azinovića. Andrej Razdrh bo moral pošteno prevetriti začetno enajsterico, na novo pa sestaviti tudi osrednji branilski par.

Lahko Lendavčani to dejstvo izkoristijo v svojo korist? Sežanci se na dosedanjih gostovanjih niso ravno proslavili, saj so od šestih priložnosti izkoristili zgolj eno, uspešni so bili v Biljah, kar trikrat pa so se domov vrnili praznih rok. Kraševcem gre v zadnjih tednih vseeno nekoliko bolje kot Lendavčanom, ki so pod lendavskimi griči še neporaženi, vendar tudi modri niso v blesteči formi. Varovanci Franca Fridla nikakor ne najdejo recepta za ponovitev pomladanskih predstav, ko so z lahkoto razbijali obrambe tekmecev.

Lendavčani so spomladi tri žoge pospravili tudi v gol Tabora ter tako maščevali jesenski poraz na Krasu. Po golu Matea Monjaca, ki je poleti zapustil lendavsko ekipo, in hitrem izenačenju Davorja Škerjanca je v drugem polčasu dvoboja dvakrat udaril Marko Roginić. Hrvaški napadalec v vrstah modrih je bil spomladi strah in trepet vratarjev, z 21 goli pa je bil tudi najboljši strelec prvenstva, letos pa ne uspe ponoviti podobnih predstav. Napadalec je po poškodbi na Ravnah izpustil zadnje štiri tekme, Fridl pa krvavo pogreša razpoloženega napadalca.

Povsem drugače je v Taboru, saj se lahko Andrej Razdrh pohvali z drugim strelcem prvenstva. Papa Ibou Kebe z 12 goli zaostaja zgolj za Anelom Hajrićem, dvakrat pa je zatresel tudi mrežo Drave. Robustni napadalec bo tudi za lendavsko obrambo pomenil dodatno preizkušnjo, saj ga ob surovi moči ni lahko zaustaviti.