Ostalo

Po vročini izrazita ohladitev jesenskega tipa, padavine in nevihte že danes povsem možne

Vreme se je po zelo nestanovitnem začetku meteorološkega poletja končno stabiliziralo. Temperature so se že včeraj povzpele do okoli 30 stopinj Celzija, danes pa bo še za kakšno stopinjo topleje. Takšne razmere pa ne bodo vztrajale prav dolgo.
V noči na petek bomo čutili vpliv izrazite hladne fronte, ki bo poleg občutne ohladitve večjemu delu države prinesla tudi obilnejše padavine. Ohladitev bo za poletje izrazita, saj bodo v notranjosti države dnevne temperature v petek le okoli 15 stopinj Celzija. Naše vršace bo pobelilo, saj bo v visokogorju ponekod tudi snežilo, temperature pa bodo tam padle pod ledišče.

Na severovzhodu že danes možne močnejše nevihte

Zračna masa, ki prihaja z območja severnega dela Atlantika, se zaradi hitrega prehoda do naših krajev ne bo prav dosti segrela. Vpliv bo jutri najprej zajel kraje severno od nas, pozno popoldne in zvečer pa so prve nevihte možne tudi na severu Slovenije, močnejše nevihte pričakujemo predvsem na severovzhodu države.

Petkovo jutro: Nalivi, veter, ohladitev

V noči na petek in v petek dopoldne se bodo nevihte razširile nad večji del države. Najbolj burno dogajanje pričakujemo v petek zjutraj in dopoldne, ko nas bo dosegla hladna fronta, nastajale bodo obilnejše padavine. Zaradi hitre in izrazite spremembe bo tudi zelo vetrovno, ob obali lahko zapiha tudi tramontana. Dogajanje se bo popoldne hitro umirjalo, oblačnost se bo trgala. Ohladitev lahko prinese tudi vremenske nevšečnosti.

Kako kaže?

Bolj sveže vreme bo vztrajalo do začetka prihodnjega tedna. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 20 stopinj Celzija, zelo sveža bodo tudi jutra s temperaturami pod 10 stopinj Celzija, v bolj hladnih legah bo le okoli 5 stopinj Celzija. V drugi polovici prihodnjega tedna se bodo temperature spet dvignile v bližino dolgoletnega povprečja.