Sveže

Po skorajda letu dni uspešno raziskali oborožen rop menjalnice v Dolgi vasi

17. decembra 2017 smo poročali o oboroženem ropu menjalnice v Dolgi vasi. Ta se je zgodil nekaj minut pred zaprtjem. Takrat sta si dva moška prilastila zajeten kupček denarja v različnih valutah. Policisti so skorajda po letu dni dela podali kazensko ovadbo zoper 33- in 49-letnika.
Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so podali kazensko ovadbo zoper 33- in 49-letnega državljana Madžarske, ki sta utemeljeno osumljena, da sta 16. 12. 2017 v večernem času prišla v menjalnico, ki se nahaja v sklopu stavbe gostinskega lokala v Dolgi vasi in izvedla oborožen rop.

V navedeni zadevi je bila najprej podana kazenska ovadba zoper neznana storilca, na podlagi zbiranja obvestil in sodelovanja z madžarskimi varnostnimi organi, pa sta bila storilca izsledena. Pridobila sta si protipravno premoženjsko korist v višini 6.000 evrov. Zoper oba je bila podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje ropa po 206. členu KZ-1.

Spomnimo: Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da sta neznana storilca 16.12.2017 okrog 21.52 ure vstopila v menjalnico, katera se nahaja v sklopu stavbe gostinskega lokala podjetja v Dolgi vasi. Prvi neznani storilec je stopil pred okence menjalnice, katera je bila v tem času zaprta, saj zaposlena istočasno opravlja delo v menjalnici in tudi streže goste v gostinskem lokalu. Ko je zaposlena opazila, da pri okencu menjalnice stoji moški, je odšla do menjalnice in odklenila vrata prostora menjalnice. V tem času je za njo prišel drug neznani storilec, iz žepa potegnil pištolo in zahteval denar. Zaposlena je odprla predal z denarjem, katerega je neznani storilec pobral. Po dejanju sta storilca uslužbenko zaklenila v prostore menjalnice in zbežala, oba v smeri makadamskega parkirnega prostora, kjer so bila parkirana tovorna vozila.