Sveže

Po petnajstih letih v Dobrovniku že kmalu znova bančna poslovalnica, a tokrat mobilna

Bančno poslovalnico Nove ljubljanske banke (NLB) so v Dobrovniku zaprli pred okrog petnajstimi leti. Po tem so jim želeli vzeti celo bankomat, pa tudi pošto, Krajevni urad in tudi policijsko pisarno. Tokrat pa so Občine, ki na svojih območjih nimajo bančnih poslovalnic, kar sicer predstavlja svojevrstno težavo mnogim, predvsem starejšim in tehnološko neveščim, dobile priložnost, da se pri naši največji banki prijavijo na obisk mobilne poslovalnice v njihovem kraju. Mobilna poslovalnica bo sicer krožila med prijavljenimi občinami. Takšna rešitev bo sicer zaživela takoj po omilitvi ukrepov koronakrize.
“Še sreča, da smo ohranili bankomat v Dobrovniku, po tem, ko so nam zaprli poslovalnico v Dobrovniku, bila pa so tudi razmišljanja o ukinitvi bankomata. Enako kot v nekem obdobju tudi ukinitev Pošte in Krajevnega urada ter Policije. Ker smo bili vztrajni in prepričljivi, smo zaenkrat še obdržali vse za dobrobit naših občank in občanov ter ustanov in podjetij. Prav tako moramo biti vztrajni, da ostaneta Lekarna in Zdravstvena postaja. Z ohranjanjem gospodarstva, kmetijstva in turizma, bomo ohranili ali morda povečali nataliteto , s čimer se nam obetajo stabilni in vsaj malo boljši časi,” je včeraj dejal župan Občine Dobrovnik, Marjan Kardinar ob tem, ko je napovedal, se banka vrača v Dobrovnik, pa če tudi (najbrž) le enkrat na teden in v mobilni različici, seveda takoj po omilitvi ukrepov zaradi koronavirusa.

NLB Bank&Go mobilna poslovalnica, je NLB poslovalnica na kolesih. Nova mobilna NLB Bank&Go poslovalnica je opremljena z vsem kar imajo “statične” poslovalnice, njena prednost pa je, da bo NLB z njo lahko prisoten tudi v lokalnem okolju. To je bila ena od želja njihovih komitentov, predvsem starejše populacije, ki modernih tehnologij ni najbolj vešča. NLB je tako prva banka v Sloveniji, ki ima čisto pravo mobilno poslovalnico. Omenjena mobilna banka bi morala popotovanje po Sloveniji začeti že v začetku novembra 2020, a je njen začetek ustavila epidemija koronavirusa COVID-19 ter ukrepi povezanimi z zajezitvijo širitve virusa.

Kot so pojasnili pri NLB, bo do umiritve razmer mobilna poslovalnica počivala na parkirišču, saj je zdravje njihovih strank in zaposlenih na prvem mestu. O lokacijah in delovnem času bodo komitente obvestili naknadno. Obiskali bodo skoraj 50 krajev po Sloveniji in tamkajšnjim prebivalcem, ki nimajo svoje poslovalnice, omogočili opravljanje bančnih storitev. “Načrtovali smo, da vas naša mobilna poslovalnica prvič obišče že novembra. Vse več ljudi se odloča za opravljanje bančnih storitev prek spleta, a kljub temu nekateri iz različnih razlogov na to še niso pripravljeni,” so še sporočili. Mobilna banka bo, ko bo za to čas, tamkajšnje občane vsakič pričakala pred občinsko zgradbo.