Ostalo

Plakat miru: Donacija likovnega materiala in računalniških grafičnih tablic

V letu 2021/22 se je mednarodni natečaj Plakat miru, odvijal že štiriintridesetič, za Slovenijo pa je bila udeležba kar petindvajseta po vrsti. Tako kot vsako leto, je tudi letos natečaj Plakat miru potekal pod posebnim naslovom, tokrat je bil naslov “Vsi smo povezani” (ang. We are all connected). V projektu so sodelovale tudi DOŠ I Lendava, DOŠ II Lendava, DOŠ Dobrovnik, OŠ Miška Kranjca Velika Polana in OŠ Franceta Prešerna Črenšovci.
Sodeloval tudi Lions klub Lendava

Natečaj se je začel v februarju, s povabilom Lions klubov k sodelovanju. V letošnjem natečaju je v Sloveniji sodelovano 31 Lions klubov, med katerimi je bil tudi lendavski in preko 94 osnovnih šol iz celotne Slovenija. Klubi so izbrali najboljše plakate na lokalnem nivoju in jih do konca novembra poslali na distrikt. V letošnjem letu je bilo na distrikt poslanih 108 izbranih likovnih del. Med vsemi prispelimi plakati na distrikt je strokovna žirija izbrala 24 finalnih plakatov in nato med njimi zmagovalca. Komisija je imela težko delo, saj je bilo ogromno del zelo lepih, izvirnih in predvsem odraz povezovanja.

Zmagovalka Anja Rožen učenka iz OŠ Prežihov Voranc iz Raven na Koroškem, v finalu tudi Mia Krajnc iz DOŠ I Lendava

Zmagovalno delo so, tako kot vsako leto, poslali na mednarodni finalni izbor na Lions Club International. To je delo Anje Rožen, učenke iz OŠ Prežihov Voranc iz Raven na Koroškem, pod pokroviteljstvom Lions Kluba Slovenj Gradec in pod mentorstvom Alijane Tertinek, na drugem mestu je pristala Nina Novak, učenka iz Osnovne šole Center Novo Mesto, pod pokroviteljstvom Lions kluba Novo mesto, tretja pa je bila Tisa Julija Golob, učenka iz osnovne šole Olge Meglič Ptuj – pod pokroviteljstvom Lions kluba Ptuj Primus. Ob tem seveda velja omeniti, da se je v finalni izbor, finalistov je bilo 24, uvrstila Mia Krajnc, učenka DOŠ I Lendava, pod pokroviteljstvom Lions kluba Lendava.

Udeleženim šolam s področja, ki ga pokriva Lions klub Lendava, likovni material ter vsaki šoli po eno računalniško grafično tablico

“Lions klub Lendava je s predajo donacij likovnega materiala in računalniških risalnih tablic sodelujočim šolam in podelitvijo priznanj in nagrad sodelujočim učencem zaključil likovni natečaj Plakat miru 2021/2022, katerega sta donacijsko podprla Občina Lendava in Papirnica Office&More. Iz našega območja je na natečaju sodelovalo pet osnovnih šol, to so DOŠ I Lendava, DOŠ II Lendava, DOŠ Dobrovnik, OŠ Miška Kranjca Velika Polana in OŠ Franceta Prešerna Črenšovci. Vsak sodelujoči je še dobil manjšo nagrado, gre za simbolično nagrado za sodelovanje. V tem času smo minula leta v okviru te akcije izvedli prireditev “Podarjam galsbo, ples in nasmeh” v Gledališki in koncertni dvorani, a minuli dve leti prireditve zaradi epidemioloških razlogov nismo izvajali in smo zbrana sredstva tako šolskim skladom predali na drugačen način. Skratka, naš namen je kakor koli pomagati šolam,” je za naš spletni medij dejal Matej Zadravec, koordinator projekta Plakat miru pri Lions klubu Lendava.