Sveže

Pince: Lendavski policisti odkrili ukradeno motorno kolo

Lendavski policisti so pri svojem delu znova bili uspešni. Na bencinskem servisu v Pincah, na pomurski avtocesti, so odkrili ukradeno motorno kolo. Lastniku so ga izmaknili lanskega septembra v Italiji. Nepridiprav si je s tem dejanjem nakopal precejšnje težave.
Policisti Policijske postaje Lendava so 20.1.2018 ob 20.38 uri med kontrolo cestnega prometa v Pincah na bencinskem servisu zaustavili in kontrolirali 44-letnega državljana Romunije, ki je vozil kombinirano vozilo znamke Mercedes-Benz, Sprinter romunskih registrskih številk. Kot potnik se je v vozilu nahajal še 37-letni državljan Romunije.

Pri kontroli kombiniranega vozila je bilo ugotovljeno, da tujca prevažata motorno kolo znamke Peugeot GEO, letnik 2012, katerega lastnik je 37-letni potnik. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je bilo motorno kolo septembra 2017 ukradeno v Italiji.

37-letni potnik v kombiniranem vozilu je bil zaradi suma storitve kaznivega dejanja Tatvine, po I. odstavku 204. člena KZ-1 pridržan. Ukradeno motorno kolo je bilo zaseženo in bo vrnjeno oškodovancu. Zoper državljana Romunije bo po vseh zbranih obvestilih podana kazenska ovadba na ODT.