Ostalo

Petišovci ostajajo brez nogometnega društva

Današnje zgodnje jutro so iz nogometnega društva Petišovci 2017 svojim navijačem in simpatizerjem sporočili, da se od nogometne druščine pod okriljem MNZ Lendava poslavljajo. Društvo je bilo ustanovljeno 23. maja 2017 na pogorišču bivšega nogometnega društva Petišovci in je imelo na domačih tekmah, kljub nekoliko slabšim rezultatom, venomer zavidljivo število gledalcev.
“Vsega lepega je enkrat konec. NK Petišovci 2017 na žalost končuje svojo zgodbo in do nadaljnjega ne bo nastopal v MNZ Lendava. Želja po obstoju je bila velika, vendar zaenkrat ne vidimo svetlobe na koncu tunela,” so danes zgodaj zjutraj sporočili preko svoje Facebook strani. V Petišovcih so se sicer o ponovnem zagonu nogometnega društva po razpadu NK Petišovci pričeli pogovarjati leta 2016, dejanska ustanovitev novega nogometnega društva pa se je zgodila 23. maja 2017.

“Preko te objave bi se radi zahvalili vsem (predsedniku, trenerjem, igralcem, prostovoljcem, donatorjem, medijem …), ki so pripomogli k delovanju našega malega kluba z velikim srcem. Hvala našim najzvestejšim navijačem in navijačicam, ki so nam stali ob strani v dobrem in slabem! Ostalim ekipam v MNZ pa želimo čim manj poškodb in pa fer ter športno igro. Nikoli se ne ve, mogoče bomo že v bližnji prihodnosti spet skupaj zaigrali na slovitem Petišovskem Old Traffordu. Do ta čas pa pazite nase in pa športno navijajte,” so nadaljevali v svoji objavi.

Kot so ti takoj po napisanem dejali za naš spletni portal, je razlog da se poslavljajo predvsem kadrovske narave. Že dlje časa so se borili z velikim mankom igralcev. “Na začetku sezone je izgledalo zelo slabo. Odšlo je kar nekaj igralcev. Zbralo se nas je komajda 11 vsako tekmo in smo se odločili, da tako pač ne moremo delovati v prihodnje.” Petišovčani so letošnjo skrajšano sezono v MNL Lendava zaključili na zadnjem, dvanajstem mestu prvenstvene lestvice z zgolj točko. Ali bodo se odpravili na upravno enoto in društvo tudi dejansko ukinili, še ni znano.