Sveže

Petios d.o.o., s katerim so lani težave imeli prebivalci Trimlinov, se zanima za Naftino čistilno napravo

Industrijska čistilna naprava Nafte Lendava, ki je še vedno na prodaj, bi lahko kaj kmalu pristala v lasti podjetja Petios d.o.o, registriranega v Murski Soboti, s katerim so v začetku lanskega leta velike težave imeli prebivalci Trimlinov.
Boštjan Rituper, direktor podjetja Petios d.o.o., ki se po javno dostopnih podatkih ukvarja z ostanki in odpadki in s katerim so prebivalci naselja Trimlini lanskega januarja in februarja imeli velike težave zaradi mletja koruze, zaradi katerega se je po naselju širil neprijeten vonj in prah, se zanima za čistilno napravo podjetja Nafta Lendava, ki je že več let naprodaj.

Kot je poročal Vestnik, je direktor Rituper s stečajnim upraviteljem Nafte Lendava, Silvom Zorcem pri notarju podpisal pogodbo o nakupu industrijske čistilne naprave v Petišovcih, pogodba pa bo postala veljavna šele, ko bo svoj “blagoslov” podalo še murskosoboško Okrožno sodišče. Podjetje Petios d.o.o. je lani ustvarilo skoraj 3,4 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje ter poslovno leto končalo z bilančnim dobičkom v višini 270 tisoč evrov.

Z nakupom te čistilne naprave bo podjetje, kot še poroča Vestnik, postalo tudi predelovalec oljnega odpada in odpada tekočih goriv. Preden bi omenjeno čistilno napravo sploh lahko zagnali bo seveda potrebno zadostiti še okoljevarstvenim pogojem, v smislu tlačnega voda za izpustne vode do reke Mure. Omenjena čistilna naprava ima sicer veljavno dovoljenje za odstranjevanje odpadkov tekočih goriv ter lužin iz vrtin, a ne izpolnjuje okoljskih pogojev zaradi odvajanja odpadne vode v potok Kopica.