Ostalo

Otroci iz UE Lendava tudi letos v Baško

Letos je koordinacijo zdravstvenega letovanja otrok iz UE Lendava v Baški prevzelo Društvo za napredek kulture, z enakim organizacijskim odborom kot prejšnja leta. Otroci se bodo torej tako tudi letos odpravili na letovanje v priljubljeno destinacijo.

Namen letovanja v Baški je omogočiti otrokom in šolarjem (od 5 do 19 let) preventivno zdravstveno letovanje, aktivno preživljanje počitnic, druženje z vrstniki in dobro počutje na morju. Letovanje otrok želijo popestriti s športnimi aktivnostmi, izletom z ladjo, zabavnimi in družabnimi aktivnostmi, likovnimi delavnicami ipd.

Letos bo letovanje potekalo od 14.08.2015 do 25.8.2015, razpis za sofnancirano letovanje bo imelo omogočeno 112 otrok. Prispevek otrok z potrjeno zdravniško napotnico je 97,60 EUR. Pogoji za potrditev napotnice so bili predstavljeni zdravnikom pediatrom in so nespremenjeni na pram preteklem letu (najmanj dva obiska pri zdravniku v preteklem letu) ostali se lahko pridružijo letovanju za 350 EUR. Otroke bo predvidoma spremljalo 12 voditeljev, zdravnica, medicinska sestra ter športni animator.

Razpis za otroke ter tudi voditelje in ostale informacije bodo objavili predvidoma 16.05.2016 na njihovi novi Facebook strani: https://www.facebook.com/baskauelendava. Razpis se bo predvidoma zaključil 31.05.2016. Prijavnice in napotnice se bodo od 16.05 lahko dvignile v Mladinsko kulturnem inkubatorju Mansarda – A Padlás na Mlinski ulici 5 v Lendavi, oziroma jih lahko po objavi sami natisnete iz Facebook strani. Prijavnice s potrjeno zdravniško napotnico bodo obravnavane po vrstnem redu prihoda ter letos novost, tudi po teži zdravstvenega (hospitalizacija) in socialnega (višina otroškega dodatka) stanja otroka.