Sveže

Opel Vectra ni bila ukradena!

Iz PU Murska Sobota so danes javnost obvestili o primeru ukradenega osebnega vozila Opel Vectra, ki naj bi ga, domnevno, ukradel migrant, ki je tisto noč pobegnil iz namestitvenega centra.

“V  dnevniku dogodkov 16.2.2016 smo javnost obveščali, da je bila v Lendavi obravnavana tatvina osebnega avtomobila znamke Opel Vectra 2.0, sive barve, letnik 2000,” so sporočili iz PU Murska Sobota. Zadevo so javnost in mediji hitro povezali s tujci migranti, saj so tisto noč iz namestitvenega centra pobegnili štirje, en pa naj bi se, domnevno, odpeljal s tem vozilom v neznano, izpred nakupovalnega centra Mercator.

“Z  zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je občan 2.3.2016 v Mariboru želel  opraviti prepis osebnega avtomobila, vendar je bilo pri tem ugotovljeno, da je vozilo beleženo kot ukradeno. Občan je v razgovoru povedal, da je 31.1.2016 od občana iz UE Lendava kupil omenjeni osebni avtomobil. Glede  predmetne zadeve je naposled bilo ugotovljeno, da osebni avtomobil v Lendavi ni bil ukraden, ampak prodan. Zoper občana bo podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja Krive ovadbe po 283. členu KZ-1,” zaključujejo pri policiji.