Ostalo

Odkrita storilca kaznivih dejanj tatvine goriv in registrskih tablic

Pomurski policisti so v preteklem času uspešno raziskali več kaznivih dejanj, ki so se nanašala na tatvino goriv na različnih bencinskih servisih, na vozila, s katerimi so storilci kazniva dejanja izvajali, pa so bile nameščene ukradene registrske tablice.
Policisti so v letošnjem letu obravnavali več primerov storitev kaznivih dejanj tatvin goriv na različnih bencinskih servisih na območju Pomurja. Z zbiranjem  obvestil so ugotovili, da v danih primerih gre za dva osumljena iz območja PP Murska Sobota. Pri obema je bila opravljena hišna preiskava.

Ugotovljeno je bilo, da sta osumljena izvrševala tatvino goriv s tremi avtomobili in različnimi ukradenimi registrskimi tablicami. Trenutno je na območju Pomurja uspešno preiskanih 14 kaznivih dejanj: 8 tatvin goriv in 3 tatvine registrskih tablic na območju PP Murska Sobota, 1 tatvina goriva na območju PP Gornja Radgona in 2 tatvini goriva na območju PP Lendava.

Čakajo na povratne informacije

Policisti pa še čakajo povratne informacije iz drugih enot v R. Sloveniji, če bi se vozila ali registrske številke pojavile še kje drugje. Zoper 39- in 58-letna osumljena bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Tatvine po I. in II. odstavku 204. člena KZ-1.