Ostalo

Odigrali srečanje zaostalega 5. kroga

V 7. krogu pomurske košarkarske lige so Lendavčani odigrali zaostali peti krog in sicer proti ekipi iz Beltincev. Z rezultatom 77:65 so slavili igralci iz Beltincev.

Lendavčani so že od prve minute začeli s consko obrambo, kar je Beltinčanom povzročalo precej preglavic.  Bilo je veliko izgubljenih žog in prehitro zaključenih metov. Težave domačih v napadu so se poznale tudi v obrambi, kar so Lendavčani v precejšnji meri izkoristili. Rezultat prve četrtine je bil 14:19 v prid gostom (KK Lindau).

V drugi četrtin so se domači zmenili, da bodo začeli z bolj agresivno obrambo. Agresivna igra se je prenesla tudi v napad in Beltinčani so zadeli kar nekaj enostavnih košev. V 10 minutah so Lendavčanom dovolili le tri zadete mete iz igre. Ob polčasu so prešli v minimalno vodstvo 32:31.

V tretji četrtini so domači nadaljevali z agresivno igro, zato so vidno porabili kar nekaj energije. Posledično se je spremenil tempo igre in s počasnejšo igro so znova zadihali. Z novo nabrano močjo so Beltinčani začeli zadevati tudi daljše mete. Velika zasluga gre zavezi Bojnec-Zver, ki sta pri domačih prispevala kar 18 od skupno 21 točk v četrtini. Rezultat je ob koncu tretje četrtine znašal 53:43 za domačo ekipo.

Zadnjo četrtino so domači začeli odlično. V prvih petih minutah jim je uspelo priigrati delni izid 19:7. Lendavčani se niso predali in so do konca tekme priigrali delni izid 15:5. Lepa kolektivna igra KK Lindau skozi tekmo pa vseeno ni spremenila rezultata v svoj prid in tako je ostala zmaga v Beltincih.

KK Sistemorg Beltinci – KK Lindau Lendava 77:65