Ostalo

Odbojka: Lendavčanke sezono zaključile na 9. mestu

Športna dvorana II. OŠ v Murski Soboti je minuli petek ob 19.30 uri bila prizorišče prekmurskega odbojkarskega derbija. V zadnjem krogu sezone sta se namreč pomerili ženski ekipi iz Murske Sobote in Lendave. Zmaga je ostala v Murski Soboti. Domačinke so tako sezono zaključile na šestem mestu s 27 točkami, lendavska Murania pa na devetem, predzadnjem mestu, s 3 točkami.
Minuli petek se je v dvorani druge osnovne šole Murska Sobota odvilo zadnje dejanje sezone 2. državne odbojkarske lige vzhod in sicer prekmurski derbi, srečanje med Sobočankami in Lendavčankami. Domačinke so pred okrog 80 gledalci Lendavčanke premagale z rezultatom 3:0 (25:18, 26:24, 25:16). Sobočanke so se izkazale s prepričljivo igro, kateri so Lendavčanke le stežka sledile. Odbojkarice so tako v minuli sezoni odigrale 18. krogov. Na prvem mestu prvenstvene tabele so Prevalje (51), na drugem mestu pa je Nova KBM Branik II (49).

Trener Spasoje Todorović: “Dekleta so se trudila skozi celotno sezono”

“Najprej bi pohvalil punce, skozi celotno sezono so se trudile, trenirale in na koncu kljub velikim težavam, pretresom s poškodbami ter spremembami naredile ogromen korak naprej. Žal so bile letos okoliščine pač take, da nismo uspeli trenirati s celotno ekipo, pa tudi na večini tekem smo bili zaradi “notranjih turbulenc” primorani ekipo dopolnjevati s kadetinjami ali starejšimi deklicami, ki so svoje delo opravile več kot odlično, zato se jim ob tej priložnosti zahvaljujem za ves trud in doprinos k končnemu uspehu ekipe.

Sezona je bila zelo turbulentna, z veliko vzponi in padci, ampak celotna ekipa, se je vsako tekmo maksimalno borila za klub in vse navijače, ki so nas zvesto spremljali skozi sezono v dobrem in slabem. Hvala! Sedaj puncam želim, da se čimprej regenerirajo in pozdravijo poškodbe, ter čim bolje pripravijo na novo sezono. Rad bi se zahvalil vodstvu kluba za izkazano zaupanje in spoštljivost v pretekli sezoni. Ekipi, upravnemu odboru in strokovnemu štabu želim nadaljevanje pozitivnega trenda in korak naprej pri razvoju kluba. Hvala vsem gostoljubnim Lendavčanom da sem se v Lendavi počutil kot doma. Uspeh ni stvar naključja, temveč odločitve,” je zapisal lendavski strateg Todorović.

Zadovoljna tudi kapetanka ekipe

“Za nami je sezona polna izzivov in presenečenj. Kljub slabšemu začetku smo jo zaključile z nekaj dobrimi tekmami in s pravim ekipnim vzdušjem. Vesele smo, da smo dobile možnost igrati tudi pred domačimi gledalci. Mislim, da je za nami zaključek, ki ga na začetku nihče ni pričakoval in se že veselim naslednje sezone,” pa je zapisala kapetanka ekipe, Ajda Hozjan.

Spasoje Todorović