Ostalo

Od včeraj do konca avgusta: Knjižnica pod krošnjami

Javni zavod Knjižnica – Kulturni center Lendava je projekt “Knjižnica pod krošnjami” letošnje leto uvedla drugič zapored. Knjižnica pod krošnjami je zamišljena kot knjižnica v naravi, kjer obiskovalci lahko posedijo v prijetni senci in obenem listajo knjige in revije.
“Knjižnico pod krošnjami letos organiziramo drugič. Knjižnica pod krošnjami je zamišljena kot knjižnica v naravi, kjer obiskovalci lahko posedijo v prijetni senci in obenem listajo knjige in revije. Med gradivom, ki je na voljo obiskovalcem, so knjige, časopisi in revije vseh zvrsti, ter leposlovje in strokovna literatura za mladino in odrasle v slovenskem in madžarskem jeziku.

Nekaj madžarskega gradiva smo dobili kot darila s strani madžarskih inštitucij v Sloveniji (Lisztov inštitut), nekaj iskanega gradiva pa je prispevala knjižnica sama. Knjižnico pod krošnjami smo organizirali v sodelovanju z zavodom Divja misel, ki je tudi zasnoval idejo Knjižnice pod krošnjami, pri njih smo najeli tudi opremo, njeno izvedbo pa je sofinancirala Občina Lendava.

Knjižnica pod krošnjami bo potekala ob koncih tedna v juliju in avgustu v mestnem parku Roža Lendave, od 1 7. do 28. 8. 2022, vsak petek in soboto od 16. do 20. ure ter vsako nedeljo od 9. do 12. ure. Naši glavni cilji so: uveljaviti pozitivno javno podobo branja, promovirati branje, spodbujati ter razvijati bralno kulturo, bralno pismenost ter občane spodbujati k obisku knjižnice. Naša občina je lani prejela naziv branju prijazna občina, zato si s tem projektom prizadevamo še dodatno promovirati bralno kulturo v naši občini.

Odziv na Knjižnico pod krošnjami je bil lani zelo dober, skupaj jo je obiskalo približno 350 obiskovalcev. Letos upamo na še večji obisk,” je za naš spletni portal zapisala Ines Varga iz KKC Lendava.