Sveže

Območje Pomurja: Tukaj vas bodo danes čakale meritve hitrosti!

Danes bo med 6. in 18. uro po vsej Sloveniji potekal evropsko usklajen maraton nadzora hitrosti. Preverite, na katerih lokacijah bodo policisti merili hitrost. Vozite previdno, prilagodite hitrost razmeram na cesti in tako ohranite dragocena življenja!

Ta teden sicer vse do nedelje, 23. aprila, poteka poostren nadzor hitrosti po vsej Sloveniji. Svoje aktivnosti bodo policisti še posebej okrepili danes, ko bo, tako kot v večini evropskih držav, tudi v Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. V sredo lahko vozniki na več kot 627 lokacijah pričakujejo nadzor hitrosti.

Že tretje leto zapored

Maraton nadzora hitrosti bodo v Sloveniji izvedli tretje leto zapored. Izkušnje iz preteklih let kažejo, da policisti na dan nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 % voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog 8 % prekoračitev. Ta podatek potrjuje tudi osnovni namen nadzora, ki ni usmerjen v kaznovanje voznikov, temveč v spreminjanje njihovih vozniških navad.

“Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje tako razmeram na cesti kot tudi lastnim vozniškim izkušnjam in sposobnostim bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo. Zato v policiji znova opozarjamo – vozniki, prilagodite hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti,” pravijo pri policiji.

Pomurje: Tukaj vas danes čakajo meritve hitrosti

meritve-hitrosti