Ostalo

Obisk članov Društva upokojencev Lendava v Domu starejših v Lendavi

Člani Društva upokojencev Lendava so opravili obisk v Domu starejših Lendava, kjer so jih pričakali njihovi člani. Sestali so se tudi z direktorjem te ustanove, Goranom Kuzmo, ki jim je predstavil obnovo Doma starejših ter jim podal nekaj ostalih informacij.
Skupina prostovoljk in prostovoljcev ter članov upravnega odbora Društva upokojencev Lendava je minuli petek obiskala Dom starejših Lendava. Društvo upokojencev in Dom starejših Lendava že več let dobro sodelujejo, a je zaradi minule epidemije in nato obnove doma sodelovanje bilo precej okrnjeno. Sedaj, po končanju obnove Doma, so vnovič podani pogoji, da se to sodelovanje spet poglobi.

“Na obisku nam je direktor doma Goran Kuzma najprej predstavil celotni projekt priprave in izvedbe prenove doma. Pri tem je izpostavil, da so si ves čas prizadevali, da se prenova izvede v skladu z najnovejšimi standardi. Cilj prenove je bil tudi, da se odpravijo nekatere pomanjkljivosti od prej. S prenovo so želeli prostore urediti tako, da bodo stanovalcem omogočili čimbolj udobne in varne pogoje bivanja, obenem pa tudi zaposlenim olajšali delo pri izvajanju storitev domske oskrbe,” je za naš spletni medij dejal Aleksander Varga, predsednik DU Lendava

Po ogledu prostorov so se udeleženci in vodstvo doma pogovorili o temeljnih storitvah doma in se pogovarjali o možnostih sodelovanja, s čimer bi člani društva stanovalcem popestrili njihovo življenje v času bivanja v Domu starejših.