Ostalo

Občinsko redarstvo odstranilo nevarne dele na igrišču

Minuli teden smo poročali o elektronskem sporočilu bralca iz Kranjčeve ulice, ki se je hudoval nad nevarnimi, bolje rečeno uničenimi otroškimi igrali. Problematiko so v drobnogled vzeli tudi na lendavski občini.

16. marca smo v naše uredništvo prejeli elektronsko sporočilo enega izmed prebivalcev Kranjčeve ulice v Lendavi, v kateri je opisal in tudi s fotografijami podkrepil besede o uničenih in zaradi tega nevarnih igralih. V pisanju je omenil tudi zamaknjene kanalizacijske pokrove ter dodal, da se z omenjeno problematiko srečujejo že nekaj let. Med drugim je dejal, da so “otroška igrala so neuporabna ter smrtno nevarna, saj povsod “štrlijo” ostri robovi, polomljene lesene letve, zarjaveli žeblji, visoke in težke konstrukcije igral se nevarno nagibajo ter majejo in samo nemočno čakamo kdaj se bo kateri od nič hudega slutečih otrok poškodoval ali celo ubil.”

Občan je med drugim o zamaknjenih kanalizacijskih pokrovih pisno, preko elektronske pošte obvestil podjetje Eko-Park, podjetje pa se je zavezalo, da bo že takoj naslednji dan situacijo tudi preverilo. Po našem pisanju pa so se zganili tudi na lendavski občini in opravili razgovor s predsednikom KS Lendava in vodjo Stanovanjskega podjetja Lendava. “Igrala niso v pristojnosti občine, ki prav tako ni izdala soglasja za njihovo postavitev; po mnenju občine gre za pristojnost krajevne skupnosti in stanovanjskega podjetja, ki je upravitelj stanovanj na lokaciji Kranjčeve ulice. Občinsko redarstvo je sicer že odstranilo nevarne dele na igrišču,” je občina objavila na svoji spletni strani.[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6262731448753228209?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]