Ostalo

Občinski svet Občine Odranci sprejel sklep, ki bo nekoliko razbremenil mlade družine

Občinski svet Občine Odranci je na svoji minuli 2. seji sprejel zanimiv sklep, ki mu bodo zagotovo zavidali občani drugih občin. Ta bo namreč razbremenil mlade družine, ki imajo najet stanovanjski kredit.
Občinski svet Občine Odranci je na svoji minuli 2. redni seji sprejel sklep, ki bo nekoliko zmanjšal vsakodnevne izdatke mladih družin, ki imajo otroke vpisane v vrtec in ob enem najet še stanovanjski kredit. Ker se, kot kaže, v največjem vaškem naselju na slovenskem zavedajo pomembnosti mladih družin, slednje tudi podpirajo in to na način, ki je zavidanja vreden.

Občinski svet Občine Odranci je na omenjeni seji sprejel sklep št. 7-2/2018, izhodišča za pripravo proračuna za leto 2019, s katerim bo staršem za plačilo programov vrtca, ki imajo obveznosti s stanovanjskim kreditom, upoštevana posebna olajšava. Cena plačila vrtca se bo takšnim staršem namreč zmanjšala za 20-odstotkov istega plačilnega razreda. Olajšava sicer velja samo za starše, ki rešujejo stanovanjski problem na območju Občine Odranci in ga lahko uveljavljajo samo za enega otroka.

Da pa bodo starši to ugodnost lahko uveljavili, morajo najprej na tamkajšnjo Občino prinesti izpolnjeno vlogo in kopijo pogodbe o odobrenem stanovanjskem kreditu. V kolikor želijo, da se bo olajšava upoštevala že v januarju 2018, je potrebno zahtevano dokumentacijo na sedež Občine dostaviti najkasneje do 7.1.2018, vloge pa lahko interesenti prejmejo v tamkajšnjem vrtcu, na spletni strani občine ali kar na sedežu Občine.