Ostalo

Občinski odbor SD opravil volilno konvencijo

Občinski odbor stranke SD je v četrtek, 4.10.2018, v prostorih centra Bánffy opravil volilno konvencijo za prihajajoče lokalne volitve, ki se bodo odvile 18. novembra. Občinski odbor SD Lendava letos ne bo imel kandidata za župana oz. županjo, bodo pa nastopili s svojo listo.
Občinski odbor stranke SD Lendava je pripravil volilno konvencijo pred prihajajočimi lokalnimi volitvami. Stranka tokrat ne bo imela svojega kandidata za župana oz. županjo, bo pa na lokalnih volitvah sodelovala s svojo listo. Ta naj bi po prvih podatkih štela šestnajst članov a imena javnosti še niso razkrili, saj morajo s tem počakati do 18. oktobra, ko bodo potrebno dokumentacijo vložili občinski volilni komisji.

Čeprav na volilni konvenciji javnosti imen niso razkrili, pa je za pričakovati, da bo nosilec liste Ivan Koncut, ki je bil kandidat na minulih predčasnih državnozborskih volitvah, kar je po navadi običajna praksa. Med drugim je bilo slišati, da lendavski občinski odbor stranke SD želi na svojo listo uvrstiti več mladih občanov, kot cilj pa so navedli, da bi v občinskem svetu želeli imeti najmanj dva predstavnika.

Prisotni so v osnutku predstavili volilni program, ki pa ga bodo dokončno oblikovali v naslednjih dneh in ga tudi javno predstavili. Prisotni so v dveh urah in pol volilno konvencijo končali s pogovorom o aktualnih temah v lokalnem političnem okolju.