Sveže

Nova žrtev pomurskih cest na relaciji Gomilica – Črenšovci

Včeraj ob 20.50 uri so bili policisti, gasilci in nujna medicinska pomoč zdravstvenega doma Lendava obveščeni o prometni nesreči, v kateri je bil smrtno poškodovan pešec, ki ga je zbil voznik, ta pa naj bi iz kraja dogodka kmalu za tem odpeljal, a se kmalu za tem tudi vrnil. Neuradno naj bi bil tudi alkoholiziran.
Na relaciji Gomilica – Črenšovci, ki sicer velja za eno izmed nevarnejših relacij, je včeraj znova ugasnilo človeško življenje. Kot so sporočili iz Operativno-komunikacijskega centra, je policija obravnavala prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena tovorno vozilo in pešec. Voznik tovornega vozila znamke Renault Trafic izven naselja Gomilice ni vozil po desnem smernem vozišču, ampak je zapeljal na obcestno bankino ter trčil v pešca, ki je zaradi poškodb na kraju umrl. Nesrečnik naj bi bil 33-letnik iz bližnjega naselja Gomilica, ki je obležal v travi. Ali je pešec uporabljal odsevnike ali odsevni jopič, še trenutno ni znano, neuradno pa naj bi bil voznik tovornega vozila pod vplivom alkohola.

Zoper voznika tovornega vozila sledi kazenska ovadba. zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu in Zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila preiskovalni sodnik in tožilec, cesta pa je za ves promet bila zaprta dve uri. Na območju Policijske uprave Murska Sobota so v letošnjem letu za posledicami prometnih nesreč umrli trije udeleženci, v enakem lanskem obdobju pa ni bilo smrtnih žrtev.