Ostalo

Nov trener NK Polana je Antun Jukić

Po koncu aktualne sezone v 3. SNL – vzhod, ki se je za Polančane končala z zgodovinskim tretjim mestom, so se ti razšli s trenerjem Slobodanom Djurićem. “Razšli smo se v prijateljskem vzdušju, saj smo po temeljitem pogovoru sklenili, da je za obe strani najbolje, da gre vsaka naprej svojo pot,” so zapisali. Med tem od včeraj naprej trenerski stol že greje nova oseba.
Po tem, ko je polanska enajsterica tekmovanje v tretji državni ligi -vzhod sklenila na tretjem mestu prvenstvene razpredelnice, kar je za Polančane, kot sami priznavajo, zgodovinska uvrstitev, je senco na rezultat vrgla novica, da so se razšli s takrat aktualnim ternerjem Slobodanom Đurićem. Slednji je, če se dobro spomnimo, vodil lendavsko Nafto 1903 in v času, ko je tudi Nafta 1903 nastopala v tretji državni ligi -vzhod, nasledil Borisa Radoša. Nafta 1903 je takrat dvignila tudi prvenstveno lovoriko.

“Dosedanjemu trenerju se zahvaljujemo za vse, kar je storil za naš klub – vse od zagotovitve obstanka v prejšnji sezoni, preko lepega niza neporaženosti in končnega tretjega mesta v tej sezoni. NK Polana gre, kljub menjavi trenerja, naprej po začrtani poti optimistično v priprave na novo sezono,” so zapisali pri nogometnemu klubu Polana. Na ime novega trenerja pa, pričakovano, ni bilo potrebno čakati dolgo, saj so “rumeni” včeraj naznanili, da je nov trener članske ekipe postal Antun Jukić, ki je na zadnje vodil ekipo Varteksa iz Varaždina.

“Sem Antun Jukić, nov trener NK Polana. Odraščal sem v Varaždinu, kjer sem v dresih mlajših selekcij Nogometne šole Varteksa opravil prve korake po svoji nogometni poti. Pot me je nato zanesla v Nemčijo, natančneje v vrste Bayer Leverkusna in Fortune Köln. Po vrnitvi na Hrvaško sem zamenjal nekaj klubov, nato pa sem po več poškodbah nekaj časa igral tudi v Sloveniji in Avstriji.

Kmalu sem se odločil za pridobitev trenerske licence in najprej končal usposabljanje za UEFA B licenco. Z njo sem uspešno vodil kar nekaj klubov. V razmahu štirih let sem osvojil tri naslove prvaka v 1. Medžimurski ligi, in sicer z NK Čukovec, NK Međimurec in NK Dinamo Domašinec. S klubi sem dvakrat osvojil tudi Zimsko dvoransko prvenstvo in dvakrat prišel v finale regionalnega pokala. Po teh uspehih sem se odločil za usposabljanje za UEFA A licenco, ki sem ga tudi uspešno zaključil,” se glasi opis Jukića.

Kot je Jukić povedal, se je pozivu NK Polane odzval z veseljem, saj je, kot pravi, o klubu slišal veliko dobrih stvari. “Člani upravnega odbora so me prepričali predvsem s svojim entuziazmom in veliko željo po napredku celotnega kluba. Člansko ekipo NK Polana sestavljajo odlični mladi igralci, željni golov, zmag, naslovov in splošnega skupnega veselja. 

Želim si, da nas zvesti navijači spremljajo in spodbujajo še naprej ter nas dvigajo, ne samo ob zmagah, ampak tudi ko nam bo morda težko. Ekipa pod mojim vodstvom pa bo naredila vse, da jim podporo poplača z veseljem ob osvojenih lovorikah. Veselim se skupnega sodelovanja in uspehov!”