Ostalo

Nogometni ples že danes začenjajo tudi nižjeligaši

Tudi nižjeligaši današnji popoldan začenjajo nogometni ples. Za uverturo v spomladanski del prvenstva bosta današnji popoldan, ob nekoliko neugodni uri zaradi domače tekme Nafte 1903 v Lendavi, poskrbeli ekipi Čentibe in Kobilja, ki na “Kajzerico,” prihajajo kot tretjeuvrščeno moštvo.
Ta vikend s tekom po nogometnih zelenicah začenjajo ekipe, ki igrajo v Medobčinski nogometni ligi Lendava. Za uverturo v spomladanski del prvenstva bosta na čentibski “Kajzerici” poskrbela domača Čentiba (trenutno vodilna ekipa) in tretjeuvrščena ekipa iz Kobilja. Med prvouvrščeno Čentibo in tretjeuvrščenim Kobiljem so zgolj tri točke razlike, obe ekipi pa veljata za kakovostni, zatorej bo današnje popoldansko srečanje še toliko bolj napeto kot sicer. Sodnik: Mertik Bojan.

Srečanje v Čentibi pa seveda ne bo edino odigrajo današnjo soboto, saj bosta svoje moči merili tudi ekipi petouvrščenih Renkovcev in četrtouvrščene Nafte veteranov. Srečanje bo na sporedu ob 15.30 uri v Renkovcih. Med ekipama so tri točke razlike, kar pomeni, da se bosta primorani potruditi obe ekipi. Trenutno bolje kaže Lendavčanom, a se ti kljub zmagi v Renkovcih in morebitnem porazu Kobilja v Čentibi ne bi pomaknili mesto višje. Renkovci bodo nastopili brez kaznovanega Benjamina Markoje. Sodnik: Gregorinčič Lukas.

Zelo zanimivo bo v nedeljo dopoldan na igrišču v Kapci, kjer se obeta sosedski derbi. Šestouvrščena Panonija iz Gaberja se odpravlja na gostovanje na Kapco, kjer bo dobesedno čez mejo skušala “pokasirati” nove tri točke. V kolikor devetouvrščeni ekipi iz Kapce na jutrišnjem srečanju na domačem terenu ne bo uspelo premagati Gaberčanov, bi morebitna zmaga Zvezde iz Doline prihodnji vikend, ki je tokrat prosta, Kapčane pomaknila na predzadnje, devete mesto. Kapca bo nastopila brez kaznovanega Benjamina Balažica. Sodnik: Hozjan Borut.

Prava borba se jutrišnjo nedeljo obeta tudi na nogometnem igrišču na Pince-Marofu. Osmouvrščeni Cariniki bodo dopoldan svoja vrata branili pred drugouvrščeno Olimpijo iz Dolge vasi, ki resno konkurira prvouvrščeni Čentibi in ima zgolj točko manj. Domača ekipa se bo seveda morala izdatno potruditi, v kolikor bo želela trenutno precej atraktivnim Dolgovaščanom speljati zmago. Ekipa Graničarja bo nastopila brez kaznovanega Dragana Licarda. Sodnik: Gregorinčič Lukas.

Zanimivo srečanje se obeta tudi na nogometnem igrišču v Nedelici. Ekipa iz dna prvenstvene lestvice, enajstouvrščeni Petišovci 2017 se odpravljajo k sedmouvrščeni ekip. Favorit srečanja je vsekakor Nedelica, ki bo kar najbolje želela izkoristiti prednost domačega terena. Sodnik: Bukovec Miran.