Sveže

Nogometna zveza Slovenije dokončno preložila vsa tekmovanja, Dončič razočaran, vse manj upanja tudi za nižjeligaški nogomet

Kljub naporom vodstva NZS, da bi dosegli spremembo dikcije Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, objavljenem v Uradnem listu z dne 29.3.2021, je vodstvo slovenskega nogometa bilo včeraj tudi uradno primorano prekiniti vsa tekmovanja pod okriljem NZS med 1. in 11. aprilom 2021. Vse manj upanja je posledično za nižjeligaški nogomet, strateg modro-belih pa je nad dejstvom razočaran.
Kljub naporom vodstva NZS, da bi dosegli spremembo dikcije Odloka o začasni omejitvi pri izvajanju športnih programov objavljenih v Uradnem listu, pri čemer se torej morajo vsa tekmovanja pod okriljem NZS med 1. aprilom in 11. aprilom prekiniti, se to ni zgodilo. “Kljub naporom vodstva NZS, da bi dosegli spremembo dikcije Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, objavljenem v Uradnem listu, smo primorani prekiniti vsa tekmovanja pod okriljem NZS med 1. aprilom 2021 in do vključno 11. aprila 2021,” so sporočili iz NZS.

Ob novici predsednik NZS Radenko Mijatović ni mogel skriti razočaranja: “Še enkrat več smo prizadeti in razočarani nad nestrokovno in neprofesionalno obravnavo nogometa in športa pri odločevalcih, ki s takšnimi odločitvami povzročajo ogromno in nepopravljivo škodo nogometu ter športu na splošno. Upali smo, da bodo naši pozivi in argumentacije, ki smo jih poslali na vlado in ustrezne institucije, vplivali na spremembo dikcije odloka, ki bi nadaljevanje največjih ligaških tekmovanj v državi dovoljeval, pa smo očitno ponovno ostali brez kakršnihkoli odgovorov.”

Trener lendavske Nafte 1903 razočaran

“Na žalost spet slaba dva tedna nič. Fantje so dobili individualni program, po katerem bodo od doma delali do 11. aprila. To pomeni, da jih bomo spremljali preko komunikacijskih aplikacij kot je recimo Zoom in aplikacije za tekaški trening. Na takšen način smo trenirali praktično tri mesece, Neke osnovne priprave smo po takšnem programu torej že dali skoz, vendar je potrebno to ohranjat. Normalno, da smo kot športniki razočarani, da je sploh prišlo do tega, ker menim, da je prva in druga liga startala tako pač kot je, imeli smo vse stvari urejene, tudi glede testiranj, brez težav, tako da smo na nek način šokirani. S tem se je pač potrebno nekako sprijaznit, naloga igralcev pa je, da program v teh 11 dneh izpolnijo in se za tem vrnejo na igrišče. V praksi torej to poteka na način, da igralce spremljamo med 60 in 90 minut s pomočjo tovrstnih aplikacij, ki nam pošiljajo rezultate, tako da spremljamo da so zadeve opravljene,” je za naš spletni portal dejal Dejan Dončič, trener modro-belih. Pred Nafto 1903 je srečanje proti Dravi, ki je vsekakor neugoden nasprotnik, a so jih Lendavčani na zadnjem srečanju na Ptuju ugnali. “Trenutno smo osredotočeni na trenutno situacijo. Upamo, da bo to resnično trajalo do 11.4. in da po tem lahko razmišljamo za naprej. Spomnim se prvega srečanja z Dravo v gosteh, ko so govorili, da je to en izmed najbolj neugodnih nasprotnikov. Takrat smo zmagali z 1:0. Nobena stvar ne more bit večna in na nasprotnika se je potrebno dobro pripravit in narediti vse, da ga premagaš,” je za naš spletni portal zaključil Dejan Dončič.

Vse manj upanja za nižjeligaški nogomet

Glede trenutne situacije smo se pogovarjali tudi s predsednikom Medobčinske nogometne zveze Lendava, Slavkom Režonjo, ki je nekako strnil, da je za nižjeligaški nogomet vse manj upanja. “Novih informacij v tem trenutku nimamo. Dogovorili smo se, da bomo takoj po tem obdobju zaprtja, torej takoj po 13.4. organizirali sestanek izvršnega odbora MNZ Lendava. Tukaj bomo odločili, ali bomo spomladanski del prvenstva izvedli. Na žalost je večina članov zelo skeptičnih glede nadaljevanja prvenstva. Vprašanje so pogoji, torej gledalci, cepljenost, testiranja, … V začetku prihodnjega tedna bomo klube povprašali kako vidijo situacijo in predvsem prihodnje tedne, a žal mi ne moremo odločiti ničesar. Vse je v rokah stroke,” je dejal Slavko Režonja, predsednik MNZ Lendava.