Ostalo

Nogomet se lahko igra tudi z rokami!

Nogomet je danes najbolj popularen in zaželen šport. Navijači se odpravljajo na tekme v velikem številu, da bi vzpodbudili njihovo moštvo in igralce, ob tem pa uživajo v razburljivem dogajanju na igrišču.
Veliko od teh je že od malega sanjalo, da bi tudi sami postali profesionalni nogometaši in da bi lahko uživali v igri in življenju nogometaša. Ampak na žalost postati profesionalni športnik pomeni ogromno treningov, tekem in odrekanja, kar pa ni nekaj, kar bi si vsak želel v njihovem vsakdanu. Zato se raje odločijo za drug poklic, ampak še vedno uživajo v gledanju nogometne igre. 

Nogomet je igra, ki je zelo razširjena, ima pa tudi različne vrste igranja. Najbolj znana je seveda igra 11 na 11 na travnati površini, vendar poznamo tudi igranje 3 na 3, 4 na 4 ter 5 na 5. Igra pa se lahko tako na travnati površini kot tudi na asfaltu, parketu ali mivki. Ampak običajno se le te igrajo za druženje prijateljev ob športu. Sicer lahko najdete tudi turnirje, vendar pa le ti niso tako pogosti. 

Poznamo pa še tudi en način igranja za tiste, ki morda niso najbolj fit ali pa enostavno nimajo zdravstvenih zmožnosti sodelovanja pri tem športu. To je namizni nogomet. Stara gostilniška igra, ki se še kljub temu najde v gostinskih lokalih kot tudi v različnih društvih in navdušuje tako starejše kot tudi mlajše igralce.

Igra je zelo preprosta ter zabavna in je najboljša, kadar pri njej sodelujejo 4 igralci oziroma 2 ekipi po 2 igralca. Pravila so enostavna in se jih je lahko držati, saj namizni nogomet nima veliko možnosti poseganja v samo igro. Vse, kar morate početi, je pomikanje dveh palic, ki premikajo igralce in žogico na igrišču.

Mnogi se bodo sedaj morda spomnili svojih mlajših dni, ko so čas preživljali v lokalni gostilni in se skupaj s prijatelji zabavali ob namiznem nogometu. Hkrati pa bodo morda dobili občutek, da bi želeli podoživeti svoje mladostniške dni in bodo poklicali svoje stare znance in jih povabili na igro. Za druge pa je morda ideja, kako poskusiti nekaj novega in bodo k igri povabili njihove najmlajše in jim bodo pokazali, da je nogomet igra, ki se lahko igra z rokami in za to ni potrebna računalniška ročka oziroma ‘joystick’.

V kolikor imate nekaj časa, lahko prijatelje povabite na partijo in se preizkusite v igri namiznega nogometa. V kolikor se vas bo zbralo več, lahko organizirate tudi manjši turnir in se pomerite za prvo mesto. 

Oglasno sporočilo