Ostalo

Nogomet: Nižjeligaši bodo s prvenstvom začeli zadnji marčevski dan, drugoligaši nekoliko prej

Nogometne zelenice ta trenutek počivajo, saj so se nogometaši prav vseh lig odpravili na zaslužen počitek. Ta bo trajal vse do marca, ko se nogometni ples tako v pokrajini ob Muri, kakor tudi v drugoligaškem prvenstvu znova pričenja.
Nafta 1903 je svoje zadnje srečanje v jesenskem delu prvenstva končala 24. novembra, ko je prvi del sklenila z zmago proti Jadranu iz Dekanov na domačem terenu. Modro-beli se sicer trenutno nahajajo na ne preveč hvaležnem šestem mestu prvenstvene razpredelnice s 26 točkami, na vnovičen nogometni ples pa se bodo podali 10. marca, ko se odpravljajo na gostovanje v Viplože. Tam se bodo pomerili proti ekipi Brd. Trenutno vodilna ekipa je ekipa Radomelj, ki ima sedem točk več kot Nafta 1903.

Trenerju članske ekipe Francu Fridlu se je med tem pridružil nov pomočnik. To je postal  Simon Šešlar, ekipa Nafte 1903 pa bo s treningi pričela 14. januarja. Trije igralci, Vedran Vinko, Lucian Požgai in Denis Cekovski so prestali določene operativne posege in trenutno po slednjih uspešno okrevajo, igralec Leon Leuštek pa na diagnozo še čaka. Vodstvo nogometnega kluba predvideva, da se bodo omenjeni trije po operativnih posegih že lahko normalno udeležili prvih januarskih treningov in marca brez težav v modro-belem dresu tudi nastopili.

Med drugim so pri vodstvu Lendavskega prvoligaša prepričani, da bo v zimskem prestopnem roku, ki se začne 16. januarja prihodnje leto in traja vse do 15. februarja istega leta, prišlo do sprememb. O podrobnostih niso mogli govoriti, saj je do prvih prestopov še dober mesec dni, “bomo pa javnost obvestili takoj, ko bo to mogoče,” so dejali. V spomladanskem delu tekmovanja bodo modro-beli vsekakor primorani dosegati nekoliko boljše rezultate, zimski počitek pa bo ekipi, verjamemo, koristil.

Nižjeligaši na zelenice zadnji marčevski dan

Tekmovanje v Medobčinski nogometni ligi se je po dvanajstih krogih jesenskega dela končalo prav na Martinovo. Na prvem mestu ligaške razpredelnice kraljujejo Čentibčani z najboljšim strelcem lige Julianom Lebarom na čelu, načrte pa bi jim lahko zmešala dolgovaška Olimpija, ki je na drugem mestu z zgolj točko razlike. Nogometaši, ki tekmujejo v Medobčinski nogometni ligi Lendava se bodo na zelenice odpravili 31. marca, v kolikor pa stanje na ligaški razpredelnici ne bo spremenjeno, se nam pravi derbi obeta v 17. krogu, ki bo na sporedu 28. aprila. V Čentibi se bosta namreč udarila Čentiba in Dolga vas. Na zadnjem mestu razpredelnice so s tremi točkami Petišovčani.

Mladinska liga MNZ Lendava se bo pričela 6. aprila, prvi polfinale pokala MNZ Lendava za člane pa bo na sporedu 8. maja. Finale pokala MNZ Lendava za člane je predviden za soboto, 8. junija, prvenstva mlajših kategorij pa se pričnejo predvidoma v prvem vikendu aprila 2019. Razporede pripravi Vodja tekmovanj MNZ z upoštevanjem terminov kvalifikacij tekmovanj NZS.