Ostalo

Nogomet: Modro-beli začenjajo premor, za tem z individualnimi treningi nadaljujejo

Nogometni ples je, z izjemo prve državne lige zaključen, a kljub temu modro-beli in strateg Dejan Dončić ne počivajo. Pred člansko ekipo je dvotedenski premor, za tem se izvajanje individualnih treningov, s katerimi so pričeli sredi novembra, nadaljuje.
Lendavska Nafta 1903 kakor tudi drugi drugoligaški nogometni klubi ne počiva. Že sredi novembra je ekipa pričela z izvajanjem individualnih treningov, čeprav bi se ti morali pričeti mesec dni kasneje, ekipa pa bo že čez nekaj dni na dvotedenskem premoru. “Z namenom zaščite zdravja igralcev, zaposlenih v klubu in njihovih najbližjih, se igralci ne bodo več zbirali na skupnih treningih, ampak bodo le te izvajali individualno po navodilih trenerske ekipe, ki bo trenažni proces s pomočjo modernih tehnologij nadzorovala,” so sporočili sredi novembra.

“Igralci so prejeli plan treningov in aplikacije, preko katerih bodo trenerji imeli vpogled v njihovo delo in napredek. Igralci si bodo izbrali kraj in čas treninga, vsebina je natančno določena. Nekateri treningi se bodo izvajali istočasno, preko spletne aplikacije jih bo v živo spremljal trenerski štab,” so zapisali. Ponovni skupni treningi in obenem začetek priprav na spomladanski del sezone je predviden za 4. januar 2021. “Ključno je, da vse aktivnosti potekajo na način, ki bo v največji možni meri zaščitil zdravje slehernega posameznika,” so še poudarili pri Nafti 1903.

Fekete je bil uspešno operiran

Mladi napadalec Daniel Fekete je bil uspešno operiran po poškodbi, ki jo je staknil na enem od treningov v začetku oktobra, ko je utrpel hudo poškodbo gležnja. Med operacijo so poleg korekcije vezi gležnja, očistili tudi sklep odkrušenih kostnih drobcev. Operacija, ki jo je izvedel madžarski profesor specialist v Tati je bila uspešna, zaradi česar lahko modro-beli igralec upa na čimprejšnjo vrnitev na igrišče, ki bo po napovedih predvidoma v začetku prihodnjega leta. V tem času mu pri modro-belih želijo uspešno nadaljnje okrevanje!