Sveže

Nogomet: Lendavčani jutri odhajajo v Veržej

Varovanci Franca Fridla odhajajo jutri v Veržej. Z domačimi se bodo na tamkajšnjem nogometnem stadionu Čistina pomerili v 27. krogu, srečanje pa bo na sporedu ob 17.00 uri. Zmaga proti Veržejcem bi bil obliž na rano 26. kroga, ko je Nafta 1903 iz Ptuja šla sklonjenih glav.
Ekipa lendavske Nafte 1903 se jutri zgodaj popoldan odpravlja na gostovanje v Veržej. Tam bodo skušali iskati nujno potrebne nove tri točke, ki jim v Ptuju niso bile naklonjene. Zmaga nad Veržejem bi pomenila obliž na rano 26. kroga, ekipa pa bi s tem dobila dodaten zagon pri boju za drugo mesto na prvenstveni lestvici, katero so Lendavčanom speljali prav Ptujčani. Nafta 1903 ima trenutno dve točki manj od Ptujske Drave. Idealna kombinacija bi bila zmaga Nafte 1903 in poraz Ptuja.

Lendavska ekipa pa si sicer s podrobnostmi trenutno ne beli glave saj gredo, kot so povedali že ničkolikokrat, iz tekme v tekmo. Ekipi sta se prvič srečali v Lendavi in to v 12. krogu prvenstva, ki se je odvilo predzadnji oktobrski vikend. Takrat so na domačem terenu slavili Lendavčani z dvema zadetkoma, rezultat srečanja pa je bil 2:0. Za 1:0 je takrat bil uspešen trenutni strelec prvenstva Roginić, za 2:0 pa je zadel Vinko. Ali bo naveza RoginićVinko uspešna tudi tokrat, bomo videli jutri zvečer.

Bo pa ekipa Nafte 1903 jutri nastopila nekoliko oslabljena. Zaradi rumenih kartonov nimajo pravice nastopati kar trije. To so: Leon Leuštek (7 rumenih), Mitja Novinič (4 rumeni) in Liridon Osmanaj (4 rumeni). Veržej bo nastopil brez enega in sicer brez Štefana Horvata (4 rumeni kartoni). V vlogi glavnega sodnika bo jutri nastopil Borut Janžekovič, ob bokih pa mu bosta pomagala David Gabrovec in Aleš Skok. Delegat na srečanju bo Dejan Germič.