Ostalo

Nogomet: Danes se v Lendavi nadaljujejo kvalifikacije za žensko svetovno prvenstvo, ki bo leta 2019

Danes ob 17.00 uri, se bosta v kvalifikacijski tekmi za žensko svetovno prvenstvo v nogometu v lendavskem športnem parku udarili izbrana vrsta Slovenije in Islandije. Od 22 igralk slovenske ženske reprezentance, je kar šest igralk iz nogometnega kluba ŽNK Teleing GMT Beltinci.
Danes, v petek, se v Lendavi nadaljujejo kvalifikacije za žensko svetovno prvenstvo, ki bo leta 2019. V Slovenijo prihaja izbrana vrsta Islandije, ki se bo pomerila z našo reprezentanco. Obračun bo moč med drugim spremljati v neposrednem prenosu na programu Sportklub 1. V kvalifikacijski skupini 5 vodijo Nemke, Slovenija je po treh odigranih tekmah četrta s tremi točkami, Islandija je tretja (sedem točk). Slovenija je premagala Ferske otoke (5:0) ter priznala premoč Nemčiji (0:6) in Češki (0:4). Lara Prašnikar je s tremi goli vodilna slovenska strelka v teh kvalifikacijah, po en gol sta dodali Sara Agrež in Špela Rozmarič.

Selektor ženske izbrane vrste Borut Jarc pravi, da je navdušen nad pristopom, zagnanostjo, delavnostjo, disciplino in odgovornostjo deklet, ob enem pa si želi, da bi vse te lastnosti ter bogato nogometno znanje, ki ga dekleta imajo, prenesemo na tekmo. “Vemo, kako igra Islandija. Da je agresivna, odločna. Tekmice napadajo že v zadnji liniji,” pove Jarc in doda, da je potrebno odgovoriti z identično mero agresivnosti.

Festival “Live your goals”

Nogometna zveza Slovenije že četrto leto zapored sodeluje v FIFA projektu festivalnih dni “Live your goals” (slov. prevod: Živi svoje sanje). Projekt je namenjen promociji dekliškega in ženskega nogometa, z njim pa želimo pokazati, da se lahko tudi pripadnice ženskega spola ob nogometni žogi športno udejstvujejo, rekreirajo, se ob tem zabavajo, družijo in sklepajo nova prijateljstva. Ob igri in premagovanju enostavnih spretnostnih nalog bodo tako lahko pobližje spoznala in preizkusila to igro ter s pomočjo animatork na igrišču in trenerk pridobila in dopolnila informacije o dekliškem in ženskem nogometu. Tak praznik ženskega nogometa bo danes, 6.4, na igrišču z umetno travo pri DOŠ I Lendava (med 15.00 in 16.30 uro).