Ostalo

Nižjeligaši in nogometni treningi: Vsakokratno podpisovanje in merjenje telesne temperature, izpolnjevanje vprašalnikov, …

Igralci se bodo oz. so se počasi že začeli vračati na zelenice tudi pri nižjeligaših, a bodo treningi vse prej kot običajni. Navaditi se bo potrebno na vsakokratno merjenje telesne temperature, na izpolnjevanje vprašalnikov ter podpisovanje izjav. Začetka nove sezone na spletni strani Medobčinske nogometne lige Lendava sicer še nimajo obelodanjenega.
Tudi nižjeligaši se bodo kmalu odpravili na nogometne zelenice. Vnovič se bodo (ali pa so se že) začeli treningi. Čeprav Medobčinska nogometna zveza Lendava na svojih spletnih straneh začetka tekmovanja v medobčinski ligi Lendava še nima objavljenega, tako igralci kakor tudi vodstva nogometnih društev upajo, da bo slednje potekalo po ustaljenem urniku. Slavko Režonja, predsednik Medobčinske nogometne zveze Lendava je sicer že pred časom za naš spletni portal dejal, da bi se to lahko zgodilo 15. avgusta, a bo zadnjo besedo imel NIJZ. Pričakovati je tudi, da se bodo srečanja igrala brez gledalcev, ali pa, da bo njihovo število omejeno. Za treninge je že znano, da se bodo ti zagotovo odvijali za zaprtimi vrati.

Pred vsakim pričetkom treninga bo vodja primoran poklicati vsakega udeleženca ter ga povprašati o zdravstvenem stanju, počutju, morebitni vročini, o morebitnih bolečinah v grlu, žrelu, nahodu ter o morebitnem kontaktu z okuženo osebo. Na dan treninga bo omenjena oseba primorana ponoviti prejšnje postopke, udeleženec pa bo moral podpisati izjavo, da omenjene podatke na dan treninga potrjuje. Izpolniti bo moral tudi vprašalnik o morebitnih simptomih. Treningi bodo tako potekali ob kupu papirologije, nogometna društva pa se bodo morda morala tudi kadrovsko okrepiti. “Na sporedu” bo tudi vsakokratno merjenje telesne temperature. Brezstične termometre bo oz. je zagotovil organizator tekmovanja, to je MNZ Lendava.