Lokalne volitve 2022Ostalo

NEURADNO: Občino Lendava bo prihodnja štiri leta vodil Janez Magyar

Super volilno leto se je z današnjim drugim krogom lokalnih volitev tudi za občane Občine Lendava zaključilo. Ob 19.00 uri so se zaprla volišča, dokumentacija se dostavlja na občinsko volilno komisijo na Občino Lendava, kjer je od 19.00 ure bila prisotna tudi naša ekipa. Po neuradnih informacijah bo v prihodnjih štirih letih Občino Lendava vodil Janez Magyar.
Na današnjo drugo adventno nedeljo smo se drugič in hkrati tudi zadnjič letos odpravili na volišča. Ta so se odprla ob sedmi uri zjutraj, polnoletni volivke in volivci tudi v občini Lendava pa smo odločali, kdo bo Občino vodil v naslednjih štirih letih. Že sicer pa so volivke in volivci danes volili župane oziroma županje v 47 občinah, kjer v prvem krogu nihče od kandidatov ni prejel večine glasov. Po Sloveniji je bilo odprtih 928 volišč, glasovalo pa je lahko 490.639 volilnih upravičencev.

NEURADNO: Občino Lendava bo v prihodnjih štirih letih vodil Janez Magyar

Naša ekipa, ki je prisotna v občinski zgradbi na Glavni ulici 20, je rezultate prejela neposredno od občinske volilne komisije. Ti kažejo, da je volitve v drugem krogu dobil Janez Magyar, ki se je pomeril proti Ivanu Koncutu. Spomnimo: Noben izmed kandidatov v prvem krogu 20. novembra ni prejel večine in tako smo se polnoletni občani danes odločali med Janezom Magyarjem (ta je v prvem krogu prejel 2.019 glasov) in Ivanom Koncutom (v prvem krogu 1.223 glasov).

Današnji izidi:

  • Janez Magyar 1.954 glasov
  • Ivan Koncut 1.585 glasov

Predčasno glasovanje:

  • Janez Magyar 73 glasov
  • Ivan Koncut 118 glasov

Janez Magyar

Rojen je bil 24. oktobra 1968 v Murski Soboti, po izobrazbi je komercialist. Zaposlen je bil v gospodarstvu, leta 2006 je ustanovil svoje podjetje za trgovinsko dejavnost. Je aktualni SDS-ov poslanec v Državnem zboru in bivši župan občine Lendava, katero je vodil med leti 2018 in 2022. Janez Magyar prihaja iz Dolnjega Lakoša. Je podjetnik in ustanovitelj podjetja Prekmurec d.o.o., trgovine Hungarikum, ki ju je predal svojima sinovoma, ki podjetje prav tako uspešno vodita. Podjetje je uspešno razvil in razširil. Leta 2018 je bil izvoljen za župana Občine Lendava.

Župan Občine Lendava Janez Magyar je na volitvah v Državni zbor Republike Slovenije, 24. aprila 2022, bil izvoljen za poslanca Državnega zbora Republike Slovenije. Na podlagi 11. člena Zakona o poslancih, županu v tem primeru z dnem konstituiranja Državnega zbora preneha mandat. Na konstitutivni seji Državnega zbora 13. maja 2022, je bil županu Janezu Magyarju potrjen mandat za poslanca. Tako je s 14. majem 2022 vodenje Občine Lendava prevzel podžupan Ivan Koncut.