Ostalo

Nagrada v roke Taji Koša in mentorici Romani Lebar

Minuli četrtek je v Mariboru potekala slavnostna akademija Zveze geodetov Slovenije, kamor sta bili povabljeni tudi Taja Koša in mentorica Romana Lebar, vzgojiteljica Vrtca Lendava. Nagrajenka in njena mentorica sta slavnostno prevzeli nagrado Mednarodnega kartografskega združenja.
Taja Koša je pod mentorstvom Romane Lebar sodelovala na mednarodnem tekmovanju otroških risb za nagrado Barbare Petchenik s kartografsko tematiko na temo “Radi imamo karte.”

Na vabilo podjetja MapDesign d.o.o. in Sekcije za kartografijo pri Zvezi geodetov Slovenije je prispelo 99 likovnih izdelkov otrok iz 6 vrtcev, 17 osnovnih šol in tudi dveh posameznikov. Za nagrado Barbare Petchenik se je potegovalo 6 otrok iz Slovenije, od tega kar dva otroka Vrtca Lendava (Taja Koša, Sara Bencik).

Izbrana dela so bila poslana v Washington. Na 28. konferenci Mednarodnega kartografskega združenja (ICA/ACI, International Cartographic Association/ Association Cartographique Internationale), ki se je odvijalo od 2. do 7. julija 2017 v Washingtonu, so bila vsa prispela likovna dela razstavljena. Na razstavi se je za nagrado Barbare Petchenik potegovalo 193 likovnih del iz kar 34-ih držav.

Risba z naslovom “Zemljevid življenja” petletne Taje Koša iz Lendave je v kategoriji otrok starosti do 6 let prejela drugo nagrado ocenjevalne žirije. O dogodku so poročali tudi na spletni strani National Geographic (https://news.nationalgeographic.com/2017/07/cartography-kids-maps-global-contest/), kjer so nagrajena dela tudi objavili.