Sveže

Nafta 1903 zapravila zagotovljeno zmago, srečanje zaključeno z remijem

Lendavska Nafta 1903 se je včeraj odpravila na prvo gostovanje v aktualnem prvenstvu in sicer v Ravne na Koroškem. Tam so se modro-beli pomerili proti ekipi Fužinarja in kljub vsem odprtim možnostim za zmago, izvlekli le remi.
Tudi po treh krogih aktualnega prvenstva v drugi državni ligi, Nafta 1903 in Fužinar ostajata neporažena. Modro-beli so se odpravili na svoje prvo gostovanje in sicer v Ravne na Koroškem, kjer so se pomerili proti tamkajšnjemu Fužinarju. Čeprav je Nafta 1903 imela vse možnosti za zmago, pa ji to ni uspelo. Največji osmoljenec včerajšnjega srečanja je zagotovo Oštrek, ki je zgrešil strel iz enajstih metrov, kar pomeni, da bi se modro-beli v Lendavo ob takšnem nadaljevanju srečanja kot je sledilo, vrnili s tremi točkami in na vrhu, a so sedaj tretji. Prvi trije imajo sicer enako število točk. Fužinar ostaja prvi, druga je Krka in tretja Nafta 1903.

Čeprav je bilo srečanje odigrano pred praznimi tribunami, pa so ljubitelji nogometa v Ravnah slednjega spremljali iz bližnjega hriba. Celotno srečanje so pobudo za žogo imeli domači, a jim je Nafta 1903 precej mešala štrene. Prvi zadetek so že v 12. minuti dosegli domači. Za 1:0 je zadel najuspešnejši igralec domačega moštva, Tadej Trdina in se veselil že petega zadetka. Ta zadetek so domači zadržali do konca srečanja, vmes pa so modro-beli zapravili dosojeno enajstmetrovko. Že sicer pa je s strani domačih bilo slišati veliko kritik na račun včerajšnjega sojenja, a se glavni sodnik Denis Halilović ni pustil motiti. Lendavčani so za tem izenačili šest minut pred zadnjim sodniškim žvižgom. Uspešen je bil novinec Nermin Haljeta.

Koroško-prekmurski obračun tako kljub dobrim priložnostim ni dal zmagovalca.

Fužinar – Nafta 1903 1:1 (1:0)

1:0 Trdina, 12. min
1:1 Haljeta, 84. min