Sveže

Nafta 1903 z zmago iz Ljubljane

V 24. krogu 2. SNL, se je lendavska Nafta 1903 odpravila na gostovanje v Ljubljano. Pred okrog 150 gledalci so Lendavčani porazili domačo ekipo in se v lendavski hram nogometa vrnili bogatejši za tri točke.
Lendavska Nafta 1903 je zaenkrat več kot uspešno zadržala drugo mesto na drugoligaški razpredelnici. Iz gostovanja pri ljubljanski Iliriji 1919 so se modro-beli vrnili bogatejši za tri točke, saj so domačim kar štirikrat zatresli mrežo. Modro-beli zadetkov niso prejeli in so bili bistveno boljša ekipa kot domači. Lendavčani so imeli pobudo za žogo čez celotno tekmo, največ preglavic pa sta domačim z zadetki povzročala Marko Roginič in Vinko Vedran.

Čeprav so prvo priložnost na srečanju imeli domači, se takšen tempo ni obdržal. Raduha je več kot uspešno odbil redke strele proti Naftinim vratom, gledalci pa kljub trudu tako enih kot tudi drugih, v prvem polčasu niso videli zadetka. Največ priložnosti so si priborili Lendavčani, ki pa so s svojim strelskim pohodom pričeli šele v drugem polčasu. Domača obramba je na včerajšnjem srečanju, predvsem v prvem polčasu storila kar nekaj napak, ki pa jih Lendavčani niso vedeli najbolje izkoristiti.

Povsem drugače je bilo v drugem polčasu. Gledalci so prvi zadetek videli le minuto in pol po nadaljevanju. V 47. minuti je zadetek dosegel strelsko razpoloženi Marko Roginić, le šest minut kasneje pa je novo luknjo v domači obrambi ob pomoči Matea Monjaca izkoristil Vedran Vinko in zadel za 0:2. Višanje rezultata na 0:3 je v 67. minuti znova dosegel Roginić, ob pomoči Vinka. Slednji je s strelom proti vratom zadel vratarja, odbito žogo pa je v mrežo poslal že omenjeni Roginić, ki je z glavo dosegel tudi zadetek za 0:4 v 84. minuti.

Marko Roginić tako velja trenutno za najboljšega strelca druge državne lige, saj je s sedemnajstimi zadetki za tri prehitel Luko Bobičanca, ki jih ima 14. V 25. krogu, ta se bo odvil v sredo, 25. aprila ob 19.00 uri, v goste prihaja ekipa Rogaške.

Ilirija 1919 – Nafta 1903 0:4

Strelci: Roginić (46., 67., 84.) in Vinko (53.)