Ostalo

Nafta 1903 z novo okrepitvijo

Nafta 1903 je deležna nove okrepitve. V teh dneh je namreč z lendavskim drugoligašem do konca aktualne sezone pogodbo podpisal hrvaški bočni branilec Nikola Matas, donedavni igralec nogometnih klubov Osijek in Istra 1961. Pri tem naj omenimo še, da gre za igralca z večletnimi izkušnjami v hrvaški nogometni ligi ter za igralca z dvema nastopoma v hrvaški reprezentanci.
Nikola Matas, ki je v teh dneh podpisal pogodbo z lendavskim drugoligašem in bo vsekakor pomembna bočna okrepitev čete Franca Fridla, je včeraj že opravil trening s preostalo ekipo. Z njim smo opravili krajši razgovor na zelenici lendavskega stadiona in, kot se za resno ekipo spodobi, že bili priča prvim prijetnim prijateljskim vezem. Kot je dejal 31-letni Matas se v ekipi, pa čeprav je prisoten le kratek čas, počuti dobro.

“Moj prvotni namen je bil igrati za madžarski ZTE, a sem se zaradi določene birokracije odločil za Nafto 1903. Razložili so mi, da je Nafta 1903 mlada in perspektivna ekipa in da gre za moštvo, ki se v naslednji tekmovalni sezoni vidi v prvi državni ligi. Tako se nisem dolgo obotavljal in se odločil za Lendavo,” pove 31-letnik, ki doda, da je že več let v hrvaški nogometni ligi in išče nove izive.

“Ekipi bom pomagal po svojih najboljših močeh in upam, da bo tudi ekipa pomagala meni. To bo vsekakor novi iziv, neka nova odskočna deska.” 31-letnik sicer prihaja iz Sinja, gre za manjše mestece blizu vsem dobro poznanega Splita in upravno spada pod Splitsko-dalmatinsko županijo. “V Osijeku sem igral pet let, posojen sem bil tudi v nogometni klub Istra 10961, za seboj imam tudi dva nastopa za hrvaško reprezentanco,” svojih preteklih izkušenj ne skriva Matas.

“Vsakemu nogometašu, kakor tudi meni, je cilj in želja, da zaigra v prvi državni ligi. V Sloveniji imam dosti prijateljev, ki so mi za Nafto 1903 povedali veliko dobrih stvari, da gre za dober, kakovosten, ambiciozen in urejen klub. Vsekakor je dobra in zdrava sredina pomembna za doseganje dobrih rezultatov. Ni pomembno koliko let šteješ, nogomet je motivacija in to je tista strast za katero živiš, dokler lahko igraš,” je za naš spletni portal še povedal 31-letnik.