Ostalo

Nafta 1903 z novim trenerjem jutri v gosteh proti Brežicam

Po tem, ko je Nafta 1903 v minulem krogu druge državne lige na domačem terenu klonila proti Fužinarju in ko je vodstvo Nafte 1903 minulo sredo popoldan sporočilo, da sta glavni trener članske ekipe Franc Fridl ml. in njegov pomočnik Simon Sešlar sporazumno prekinila sodelovanje z modro-belimi, ti z novim trenerjem Marianom Sluko že jutri odhajajo v Brežice.
Velikonočni prazniki ne bodo prekinili drugoligaškega tekmovanja, ki se bo jutri nadaljevalo s tekmami 24. kroga. Pred kamerami Sportkluba se bodo ob 15:30 pomerili nogometaši Brežic in Nafte 1903, ki se v Posavju pobirajo po dveh bolečih porazih, po vrhu vsega pa jih bo na jutrišnjem srečanju že spremljal novi trener, Slovak Marian Sluka, ki je v sredo zamenjal Franca Fridla ml. Lendavčani so sicer s porazom že pri ljubljanskem Bravu dokončno zapravili še zadnje možnosti za približanje vrhu lestvice.

Nafta je resda že pred časom ostala brez pravih možnosti za preboj na mesta, ki vodijo med prvoligaše, a so navijači to sezono že večkrat poudarili, da pričakujejo precej boljše predstave svojih ljubljencev. Modro-beli se trenutno nahajajo na šestem mestu prvenstvene tabele, Brežičani pa so zadnjeuvrščena ekipa aktualnega prvenstva. Nafta 1903 bi jutri torej realno lahko iztržila nove tri točke in si tako nekoliko olajšala rane minulega kroga, a nasprotnika, kljub temu da gre za zadnjeuvrščeno ekipo, ne gre podcenjevati.

Lendavčani v končnici letošnje sezone nimajo več pravih tekmovalnih ambicij, povsem drugače pa je s Posavci. Brežičani se krčevito borijo za obstanek v drugoligaški konkurenci, vendar četi Darka Karapetrovića za zdaj ne kaže najbolje. Spomnimo: Septembrski dvoboj pod Lendavskimi Goricami se je končal brez zadetkov, Posavci pa so Nafti 1903 pošteno zagodli tudi ob koncu lanske sezone. Glavni sodnik na jutrišnjem srečanju bo Sagrković Asmir, Habibović Adis bo 1. pomoč, Gornik Nejc pa 2. pomoč. Delegat na srečanju bo Vozlič Vinko.