Sveže

Nafta 1903 v Ljubljano jutri po nove tri točke?

Lendavska Nafta 1903 se po visoki zmagi nad kranjsko Zarico na domačem terenu minulo soboto, jutri odpravlja na gostovanje v Ljubljano. Z minulo zmago so se Lendavčani povzpeli na drugo mesto prvenstvene lestvice, kar pa bo sedaj potrebno strogo držati, saj manevrskega prostora ni. Zaradi zbirke rumenih kartonov za Nafto 1903 ne bo zaigral Denis Cekovski.
Drugouvrščena lendavska Nafta 1903 se jutri odpravlja na nehvaležno gostovanje v Ljubljano. Modro-bele tam pričakuje ekipa Ilirije 1911. Čeprav se ti nahajajo na desetem mestu prvenstvene lestvice, prostora za napake ne bo, saj so Lendavčani zgolj točko nad tretjeuvrščeno ptujsko Dravo. Ekipi sta se že srečali in sicer v jesenskem delu prvenstva. Takrat smo Ljubljančane gostili v Lendavi in z njimi tudi remizirali. Septembrsko srečanje se je takrat končalo z 2:2.

Kaj Nafto 1903 čaka tokrat, je težko napovedati. Modro-bele je med tednom čakala zaostala tekma 21. kroga, oslabljena Zarica pa ni uspela ustaviti naleta varovancev Franca Fridla. Res je, da ta mesec modro-beli beležijo naporen ritem, saj na teden odigrajo po dve prvenstveni srečanji, a navijači najstarejšega nogometnega kluba v Sloveniji seveda upajo na najboljše. Nafta 1903 bo tako pred ptujsko Dravo skušala ostati za vsako ceno, nasprotniku pa morebiten poraz ne bo pomenil prav veliko, vsaj kar se prvenstvene lestvice tiče.

Zeleno-beli so do sedaj vknjižili štiri zmage, pred dnevi pa so mero vzeli tudi Ptujčanom. Ljubljančani so po zmagi na Ptuju slavili še v Rogaški Slatini, kjer pa so za nove točke potrebovali preobrat v obliki zadetkov Vidica in Nukića. Vprašanje, ki se trenutno poraja je, ali bo domača obramba uspela zadržati trenutno izjemno razigranega Marka Roginića? Hrvat je z osmimi goli v zadnjih petih tekmah ujel tudi Luko Bobičanca, z njim pa si deli mesto najboljših strelcev lige. Oba se namreč bahata s kar štirinajstimi zadetki.

Srečanje bo kot glavni sodnik v Ljubljani sodil Roberto Ponis, ob straneh pa bo na voljo imel Nejca Gornika in Adisa Habiboviča. Prvenstveno srečanje bodo prav tako jutri odigrali Ptujčani, ki doma gostijo ekipo iz Rogaške. Ti se nahajajo na dvanajstem mestu prvenstvene lestvice, prav zanimivo pa bo videti, ali lahko zmešajo štrene prvim zasledovalcem Lendavčanov. V jesenskem delu so jih Ptujčani v gosteh premagali z 2:4.