Ostalo

Nafta 1903 v gosteh porazila Krško

Minulo soboto sta se na nogometnem igrišču v Krškem pomerili Lendavska Nafta 1903 in Krško. Domača ekipa je tako z jesenskim delom prvenstva zaključila, pred modro belimi pa je še eno zaostalo srečanje in sicer proti Dobu, prav tako v gosteh. Je pa omenjena zmaga dobra popotnica za srečanje proti Dobu, saj bi dobljeno srečanje tam pomenil skok na tretje mesto prvenstvene tabele.
Po srečanju v Novi Gorici, ko so Lendavčani izgubili srečanje z minimalno razliko, so se minulo soboto modro-beli podali na novo zaostalo gostovanje in sicer v Krško. Srečanje si je ogledalo 50 ljubiteljev nogometa, srečanje pa bi moglo biti odigrano 14. novembra, a je bilo odpovedano zaradi okužb s koronavirusom pri Lendavčanih. Gosti so bili uspešnejši v drugem polčasu srečanja, prvi polčas je minil povsem brez zadetkov.

Gostje iz Prekmurja so se torej vodstva veselili v 66. minuti, ko je Vedran Vinko uspešno izvedel strel z bele točke. Izkušeni član lendavskega kluba je zdaj z 11 zadetki sam na tretjem mestu ligaške lestvice strelcev. Modri so dve minuti po prvem golu drugič udarili zgolj dve minuti kasneje, ko je bil sedmič to sezono uspešen Nermin Haljeta. Nafta 1903 z osmimi zmagami ostaja na četrtem mestu, pred tretjo Rogaško pa bi se prebila s sobotno zmago v Dobu.

Po tem, ko so Krčani z omenjenim srečanjem že zaključili jesenski del prvenstva, pa to ne gre trditi za lendavsko Nafto 1903. Pred Lendavčani je še eno zaostalo srečanje, srečanje proti Dobu. Dobljani se nahajajo na šestem mestu prvenstvene tabele in v kolikor bodo varovanci Dejana Dončiča uspešni, bo to za Nafto 1903 pomenil skok na tretje mesto prvenstvene tabele, kjer bodo Lendavčani tudi prezimili. V tem primeru bodo modro-beli 9 točk zaostajali za drugouvrščenim Triglavom.

NK Krško – Nafta 1903 0:2 (0:0)

Gledalcev: 50, sodniki: Tozan Mateo (glavni sodnik), Habibović Adis (1. pomoč), Knafelc Žiga (2. pomoč)
Strelci Nafta 1903: Vedran Vinko (0:1, 66. min), Nermin Haljeta (0:2, 68. min).
Krško: J. Ribič, Bagola, Tomiček, Zukić, Baskera (od 81. Arapović), Korošec, Adamić (od 53. Smiljanić), Jurčec (od 81. Ž. Ribič), Dadet, Gale (od 81. Tiganj), Regvar (od 53. Stanić).
Nafta 1903: Galoši, Csaba (od 83. Stare), Haljeta (od 94. Magdič), Zana, Novinič (od 90. Drk), Kumer, Németh, Rebernik, Florjanc, Korošec, Vinko (od 90. Fekete).