Sveže

Nafta 1903 še kar ne najde zmagovalnega ritma

Lendavska Nafta 1903 je v zadnjih štirih srečanjih še tretjič okusila grenak poraz, tokrat proti ekipi Ilirije 1919, ki je še pred srečanjem kotirala bistveno nižje na prvenstveni tabeli. Kako naprej, je sedaj ključno vprašanje vodstva pod stadionom.
Drugoligaški klubi so minuli konec tedna sklenili prvo polovico sezone. Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so se v 15. krogu povzpeli na vrh lestvice 2. slovenske lige, potem ko so v lokalnem derbiju, poimenovanem tudi “El vasico”, premagali Roltek Dob s 3:1. In če nekateri štejejo zmage, spet drugi poraze. Lendavska Nafta 1903 je doživela še enega v seriji, vprašanje, ki se poraja je, kako naprej (?).

Zeleno-beli so na domačem igrišču slavili z 2:0, povedli pa so v 75. minuti tekme, ko je v polno meril Enes Rujović. Ljubljansko zmago je v tretji minuti sodniškega dodatka zapečatil Erwin Tiganj, ki je po strelu z bele točke dosegel peti zadetek sezone. Lendavčani, ki so pred sezono napovedali naskok na vrh lestvice, po polovici prvenstva za prvimi Radomljami zaostajajo deset točk.

Nafta 1903 je sicer tudi kljub včerajšnjemu porazu na sedmem mestu prvenstvene tabele, so pa se Ljubljančani dvignili za dve mesti. Srečanje si je ogledalo kakih 150 ljubiteljev nogometa, pri vsaki ekipi pa je glavni sodnik Matej Jug podelil po dva rumena kartona. Pri modro-belih sta porumenela Nikola Matas in Dino Cvrtila, lendavski strateg Fridl pa je na srečanju opravil tudi dve menjavi.

Ilirija 1919 – Nafta 1903 2:0

1:0, Enes Rujović, 75. min
2:0, Erwin Tiganj, 93. min