Ostalo

Nafta 1903 se bo danes udarila z Rogaško

Pred nami je 26. krog druge državne lige. Nogometaši se bodo prihajajočih nekaj krogov pred koncem prvenstva borili za vsako točko, kar velja tudi za lendavsko Nafto 1903, ki je na minulem srečanju na domačem terenu v dežju dosegla zgolj remi.
Nogometaši Nafte 1903 danes nadaljujejo prvenstvo v drugi državni ligi. V 26. krogu se modro-beli odpravljajo na gostovanje v Rogaško Slatino, kjer se bodo za nove tri točke pomerili na tamkajšnjem nogometnem igrišču v Športnem centru. Lendavčani nimajo več možnosti, da bi dosegli cilje, ki so si jih postavili pred pričetkom sezone, a se lahko kljub temu borijo za napredovanja kar se mest na lestvici tiče. Lendavčani se trenutno nahajajo na petem mestu prvenstvene tabele, med tem, ko se nasprotnik nahaja na desetem.

Na zadnje je Nafta 1903 zmago dosegla na minulem pokalnem srečanju proti Polani v Veliki Polani. Balázs, Vaš, Bence, Vinko, Grabant in Cvrtila so skupno dosegli kar šest zadetkov, 0:6 pa je bil tudi končni rezultat na srečanju na dan pred praznikom dela. Modro-beli se sedaj vračajo na drugoligaško zelenico kjer bi, prav tako prijetno dela zmaga po remiju na domačem terenu. Trener Nafte 1903 Marian Sluka tokrat ne bo mogel računati na Igorja Prahića in Arpada Vaša, med tem, ko bo domača enajsterica nastopila v popolni postavi.

Tekmec, Rogaška, v zadnjih tednih pridno nabira točke. Četa Mateja Polegeka v zadnjih štirih krogih ne pozna poraza, črno-beli so zmagi dodali tri remije in s šestimi točkami storili pomemben korak k obstanku v 2. SNL. Slatinčani so nazadnje remizirali v Dobu, čeprav so dvakrat vodili, danes pa bodo ti zagotovo iskali maščevanje za jesenski poraz v Lendavi. Glavni sodnik na današnjem srečanju bo Samo Veselič, ob bokih pa mu bosta pomagala Primož Perger in Žiga Šumer.