Ostalo

Nafta 1903 kljub začetnemu vodstvu in dobri igri za las izgubila srečanje v Sežani

Včerajšnjo sredo so se prav vsi drugoligaški klubi odpravili na nogometne zelenice in odigrali 28. krog državnega prvenstva v drugi slovenski nogometni ligi. Nafta 1903 se je sicer v Sežano odpravila že v torek, srečanje pa so modro-beli, kljub dobri igri, včeraj zaključili z minimalnim porazom.
Pred okrog 350 gledalci so se včerajšnji pozni popoldan varovanci Mariana Sluke v Sežani, na stadionu Rajka Štolfa, pomerili proti domači ekipi. Ekipa Nafte 1903 je v prvem polčasu kazala dobro predstavo, kar je okronala z izjemno hitrim prvim zadetkom, pa tudi statistika je bila po prvem polčasu na strani Lendavčanov, ki so imeli dvakrat več strelov, manj prekrškov in za 7-odstotkov večjo posest žoge.

Prvi zadetek je padel zelo hitro in sicer v 5. minuti, ko je Bence Grabant izkoristil nesporazum med vratarjem domače ekipe in prav tako domačim igralcem Tonijem Aliajem. Od tega trenutka naprej je igra lendavske Nafte 1903 samo še rasla, nova resna priložnost pa se je pokazala v 13. minuti, a je žoga zletela mimo stative in v 17. minuti, ko bi modro-beli zadetek lahko dosegli iz polpriložnosti.

V 20. minuti je domača ekipa zapravila izjemno priložnost za izenačenje, a je lendavski vratar Florjan Raduha dobesedno pobral žogo izpod nog Stefana Stevanovića, ko se je ta sam znašel v kazenskem prostoru. Sedem minut kasneje je Papa Ibou Kebe poskrbel za izenačenje na 1:1, kmalu za tem pa je Vedran Vinko bil tisti, ki je izjemno močno sprožil proti vratom domačih, a je domači vratar bil na pravem mestu.

Ekipi sta se tako v slačilnici podali z izenačenim rezultatom in z dejstvom, da je Nafta 1903, vsaj kar se prvega polčasa tiče, prikazala bistveno lepšo igro kot domača ekipa. V drugi minuti drugega polčasa glavni sodnik Blaž Kos, po dvignjeni zastavici stranskega sodnika Miodraga Čiče ni priznal zadetka domačih, pa čeprav je prišlo do tresenja mreže, saj je Leon Sever močan udarec v mrežo Nafte 1903 dosegel iz prepovedanega položaja. Kljub protestiranju slednjega, rezultat ostaja nespremenjen.

Za tem je igra z nekaj polpriložnostmi, a z ničemer odmevnim, potekala med obema kazenskima prostoroma, domača ekipa pa je znova bila tista, ki je poskrbela za višanje rezultata. V devetdeseti minuti je Florjana Raduho znova premagal Papa Ibou Kebe, ki je žogo v gol “le podaljšal” po globinski podaji Stefana Stevanovića iz prostega strela. To je bil tudi končni rezultat omenjenega srečanja.

CherryBox24 Tabor Sežana – Nafta 1903 2:1 (1:1)

– 0:1, Bence Grabant, 5. min
– 1:1, Papa Ibou Kebe, 27. min
– 2:1, Papa Ibou Kebe, 90. min

FOTO: NK Tabor Sežana