Sveže

Nafta 1903 jutrišnjo soboto na gostovanje v Postojno

Nafta 1903 se po srečanju s ptujsko Dravo na domači zelenici z grenkim priokusom odpravlja na gostovanje v Postojno, k tamkajšnjemu nogometnemu klubu Ankaran Postojna. Srečanje je na sporedu jutri ob 16.30 uri v tamkajšnjem športnem parku.
Drugoligaši ne poznajo reprezentančnega premora, peti krog prvenstva pa kljub vsemu ne bo odigran v celoti. Tekma Brava in Doba bo zaradi reprezentančnih obveznosti nogometašev ljubljanskega kluba odigrana 26. septembra, danes pa bodo krog odprli Ptujčani in Novomeščani. Nafta 1903 se jutrišnjo soboto odpravlja v Postojno, kjer se bo na tamkajšnjem športnem parku pomerila proti nogometnemu klubu Ankaran Postojna.

Srečanje bo vsekakor zanimivo. Nafta 1903 je do sedaj še neporažena ekipa, v minulem krogu pa je proti ptujski Dravi iztržila remi z igralcem manj. Notranjci so v petem krogu s 4:1 izgubili v Dobu ter za nameček zapravili še strel iz bele točke in s tem priložnost prav tako za remi. Šibka točka gostov je, po videnih petih krogih realizacija, kar bi Nafti 1903 utegnilo zelo koristiti. Domači so sicer do sedaj dosegli kar tri remije, zgolj eno zmago in doživeli en poraz.

Bo pa Nafta 1903 na zelenico stopila nekoliko oslabljena. Žiga Živko je tokrat tisti, ki ne bo smel zaigrati zaradi prejetega rdečega kartona na minulem srečanju proti Dravi. Živko bo klop grel še na srečanju proti Bravu, v sedmem krogu. Skupno je namreč bil kaznovan z dvemi srečanji. Ta pa ni edini. Srečanje bo le z roba igrišča lahko spremljal tudi Dino Cvrtila, saj ima aktivne štiri rumene kartone.

Glavni sodnik na srečanju bo Nejc Kajtazović, ob bokih pa bosta z zastavicami mahala Rafael Ajdovec in Jure Jamnik. Delegat na srečanju bo Jakob Narobe. Nogometni klub Ankaran Postojna se trenutno nahaja na desetem mestu prvenstvene tabele s šestimi točkami, med tem, ko je lendavska Nafta 1903 druga s trinajstimi točkami. Prav toliko jih ima trenutno prvouvrščeni AŠK Bravo.