Ostalo

Nafta 1903 jutri v pokalnem prvenstvu proti Kopru

Lendavska Nafta 1903 se jutrišnjo sredo odpravlja na Primorsko, natančneje, v Koper. Koprčani po izpadu iz prve državne lige trenutno tekmujejo v tretji državni ligi zahod in se z dvanajstimi točkami nahajajo na samem vrhu ligaške razpredelnice.
Na sporedu je osmina finala pokalnega prvenstva, kamor se je po zmagi nad Ankaranom Postojno v prvem krogu uvrstila tudi lendavska Nafta 1903. Tokratni nasprotnik Lendavčanov bo nogometni klub iz Kopra, ki po izpadu iz prve državne lige, zaradi finančnih težav, tekmuje v tretji državni ligi vzhod. V prvem krogu pokalnega tekmovanja so Koprčani nasprotnika SIJ Acroni Jesenice, premagali s kar 0:12.

Srečanje bo na Koprski Bonifiki potekalo jutri od 19.00 ure naprej, prav zanimivo pa bo videti, kako si bosta nasproti stala nogometna kluba, ki sta nekoč skupaj že nastopala v prvi državni ligi. Jutri v poznih večernih urah bo torej jasno, kateri od klubov si bo priboril vstopnico za četrtfinale. Čeprav je Koper moštvo, ki tekmuje ligo nižje, pa nasprotnika nikakor ne gre podcenjevati, saj so v pokalnem prvenstvu presenečenja možna.

Nekoliko več možnosti za napredovanje ima lendavska ekipa, a bodo Koprčani vsekakor želeli izkoristiti prednost domačega terena. Pričakovati je, da bosta trenerja obeh moštev dala nekaj več priložnosti tistim igralcem, ki v ligaškem prvenstvu nimajo visoke minutaže. Že sicer pa bo v tokratnem krogu moč videti tri prvoligaške obračune. Jutri bodo odigrana štiri srečanja, prihodnjo sredo tri in prihodnji četrtek še zadnje srečanje. Srečanje bo sodil Bojan Tkalčič, pomočnika bosta Urban Cotič ter Denis Horvat, delegat na srečanju pa bo Žarko Vidali.