Ostalo

Nafta 1903 jutri na gostovanje v Sežano

Drugoligaško prvenstvo se z 28. krogom nadaljuje jutrišnjo sredo. Na deževno Zofko se lendavska enajsterica odpravlja na gostovanje v Sežano, kjer se bo po domačem remiju ekipa poizkusila v Lendavo vrniti z novimi tremi točkami. Čeprav te več ne odločajo o ničemer, je seveda pomembno tekmovanje zaključiti čim višje.
Po tem, ko gledalci minulo soboto v lendavskem Športnem parku niso videli zadetkov, se modro-beli tokrat odpravljajo na gostovanje v Sežano, na tamkajšnji stadion Rajko Štolfa. V 28. krogu bodo Lendavčani poizkusili vnovčiti nove tri točke, ki bi nekoliko omilile slabo voljo po domačem remiju. Že sicer pa je pred ekipo nekaj burnih dni, saj bodo poleg rednih treningov naslednje srečanje odigrali že prihajajočo soboto, ko bo na sporedu predzadnji krog aktualnega prvenstva.

Nafta 1903 se trenutno nahaja na petem mestu prvenstvene razpredelnice, med tem, ko so Sežanci drugouvrščena ekipa, ki ima kar 13 točk več kot Lendavčani in 3 točke manj od trenutno vodilne ekipe AŠK Bravo. Tako kot Ljubljančani, si tudi Sežanci želijo napredovati v prvo slovensko nogometno ligo, kar pomeni, da srečanja zagotovo ne smejo izgubiti. Njihov tokratni nasprotnik bo torej nepredvidljiva lendavska Nafta, ki je proti boljšim ekipam že večkrat dobro nastopila. Pri tem velja omeniti, da si bo srečanje v neposrednem prenosu moč ogledati na programu SporKlub 1.

Ekipi sta se v aktualnem prvenstvu druga proti drugi pomerili v 13. kroga. Sežanci so 27. oktobra v Lendavi dosegli minimalno zmago (0:1). Takrat je edini zadetek v 71. minuti dosegel Rok Duspara. Na jutrišnjem srečanju bo glavni sodnik Blaž Kos, v pomoč pa mu bosta Nedeljko Todorović in Miodrag Čiča. Delegat na srečanju bo Iztok Gustinčič. In še prepovedi nastopa? Srečanje bo iz klopi lahko opazoval, kar se Nafte 1903 tiče, Leon Leuštek, pri Sežancih pa sta to Antonio Azinović in Klemen Nemanič. Vsi zaradi bere rumenih kartonov.